3.8.19

Ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία: Δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου

Η φωτιά στην Αρχαίο Ολυμπία μαίνεται ανεξέλεγκτη κι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου.
Η φωτιά έχει ήδη κάψει τρία στρέμματα παρθένου δάσους. Στο σημείο επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 E/Π, 7 υδροφόρες OTA και 2 μηχανήματα έργου.Στο σημείο επιχειρούν όλα τα εναέρια μέσα που διαθέτει ο νομός και ζητήθηκε ενίσχυση και αναμένονται από την Αθήνα και άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με το ilialive στις 15:30 υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη.

σε έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 PZL και 1 Ε/Π.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και κινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 , 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.
pronews