2.8.19

«Περίεργη» δήλωση του ΥΠΑΜ Ν.Παναγιωτόπουλου: «Στόχος το αμοιβαίο κέρδος με την Τουρκία» -Τι εννοεί;

Συνεχίζονται οι "περίεργες δηλώσεις" από τα μέλη της κυβέρνησης, που δείχνουν ότι κάτι μαγειρεύεται στο Αιγαίο. 
Μετά τον Ν.Δένδια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έρχεται να μας μιλήσει αυτή τη φορά για "αμοιβαίο κέρδος με την Τουρκία".

«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.
Υπογράμμισε, επίσης ότι ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί. 
Οι δηλώσεις του ΥΠΑΜ θυμίζουν πολύ τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζ Πάιατ για "win-win συμφωνίες με την Τουρκία", ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει προ ολίγων βδομάδων στο πρακτορείο Bloomberg, πως «Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων»,
Όλες αυτές οι δηλώσεις πάντως σαν κάτι να θέλουν να μας πουν αλλά δεν μας το λένε ευθέως... κρατώντας πάντα μια "πισινή" σε περίπτωση που πιεστούν να γίνουν πιο σαφείς. 
Επιπλέον ο ΥΠΑΜ, εστίασε στις κινήσεις επιθετικότητας της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας λόγο για  «παραβιάση των κατοχικών δικαιωμάτων της Κύπρου».
Ο υπουργός υπογράμμισε και τη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία θεωρεί, όπως είπε, μια «κακή συμφωνία».  Διευκρίνισε, ακόμη, ότι η στρατιωτική θητεία δεν παρατείνεται, δίνοντας έτσι τέλος στις διάφορες εικασίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. 
 Όσον αφορά στις γεωτρήσεις που διενεργούνται από την Άγκυρα, δήλωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων.
pronews