19.8.19

Ομοβροντίες κατά... πυροσβεστών σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα! - Εφυγαν τρέχοντας

Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να αποπαρασιτώσει την κοινωνία από  απροσάρμοστα άτομα που ζουν εις βάρος των υπολοίπων και να αποκαταστήσει την έννομο τάξη με κάθε μέσο.
Juan
Με ομοβροντίες πυροβόλων όπλων υποδέχθηκαν ομάδες "Ρομά" πυροσβεστικό κλιμάκιο που πλησίασε καταυλισμό τους στα Μέγαρα, προκειμένου να σβήσει τη φωτιά σε παρατημένο ΙΧ, νομίζοντας ότι είναι αστυνομικοί.

Οι πυροβολισμοί είχαν εκφοβιστικό χαρακτήρα αλλά για να είναι σίγουροι οι πυροσβέστες, εγκατέλειψαν την περιοχή, καθώς και την προηγούμενη φορά στις 25 Μαΐου του 2018, οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά κατοίκων της περιοχής του Βλυχού Μεγάρων όταν επιχείρησαν να μπουν για να σβήσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.
Στις 16 Ιουλίου 2018 και πάλι οι πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση όταν έφτασαν στον καταυλισμό για να σβήσουν φωτιά, αυτή τη φορά με πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κεφάλι ένας πυροσβέστης. 
Επιστολή στον πρωθυπουργό - Συνάντηση τοπικών φορέων με τον Χρυσοχοϊδη
Επιστολή αγανάκτησης για την εγκληματικότητα στα Μέγαρα είχαν αποστείλει ήδη από το 2016 1554 κάτοικοι του Δήμου Μεγαρέων όπως και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας, και των συλλόγων Άγιος Παντελεήμων Βλυχάδας Νέας Περάμου, Ντουράκο Αλεποχωρίου, Άγιος Ιωάννης Μακρινός.
Στις 31 Ιουλίου 2019, ο επικεφαλής του τοπικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του νέου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κ. Γεώργιο Σταματιάνο παρουσία του κ. Δημήτρη Καλογριά, νομικού συμβούλου του υπουργού.
Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και την πολιτική προστασία της περιοχής που είναι πάντα επίκαιρα και απασχολούν καθημερινά τους δημότες και τους κάτοικους του δήμου Μεγαρέων.
Ο κ. Βαρελάς αναφέρθηκε και σε πλήθος άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το δήμο όπως την υπολειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου, το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού της Κινέτας, τα κρούσματα βίας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων που αποτελούν σημαντικό λόγο που δεν στελεχώνεται από προσωπικό, την ανεξέλεγκτη δράση των παραβατικών ομάδων που ρημάζουν περιουσίες και την ανάγκη των αυξημένων μέτρων πολιτικής προστασίας των περιοχών μας κυρίως σε ότι αφορά την πυροπροστασία.
Επίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων κρίθηκε ακατάλληλο μετά το σεισμό της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019.
Αναφορά έγινε στην επιστολή που κατατέθηκε προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στις 14 Οκτωβρίου 2016 με αριθμό πρωτοκόλλου 4545 συνοδευόμενη από 2500 υπογραφές πολιτών και συλλογικών φορέων και αφορούσε την αύξηση της εγκληματικότητας στο δήμο Μεγαρέων.
Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού παρέλαβε από τον κ. Βαρελά υπόμνημα που θα παραδοθεί στον υπουργό όπου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα παραπάνω ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα οριστεί συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πενταετών Πυροσβεστών και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων κ. Παπαντώνης Κώστας όπου ανέφερε ζητήματα που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού και την υλικοτεχνική υποδομή, πάντα σε σχέση με την αναγκαιότητα προστασίας του πολίτη και του περιβάλλοντος.
Με πληροφορίες από Megaratv.gr,    pronews