7.8.19

Με ειδικές συσκευές γεωεντοπισμού και εκπαιδευμένους σκύλους αναζητούν την 34χρονη Νάταλι στην Ικαρία

Ακαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης Αγγλοκύπριας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή Κεραμέ, στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας.
Τις επόμενες ώρες θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ..
Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι το κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει για συνδρομή και όχι επειδή έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι η 35χρονη έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Στην Ικαρία θα πάει και μια ακόμα ομάδα ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής.
Στις έρευνες αυτή την ώρα εκτός από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος συμμετέχουν στελέχη της Ασφάλειας Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου και εθελοντές διασώστες. Χθες το απόγευμα στο νησί πήρε εντολή να μεταβεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, ενώ από τις βραδινές ώρες τις έρευνες συνδράμει κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού.
Αποστολή του κλιμακίου είναι να εντοπίσει το ακριβές σημείο απ΄όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά στίγμα το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης.
Το θρίλερ της εξαφάνισης άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Στις 12.05 μ. ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνιση της συντρόφου του. Το ζευγάρι βρισκόταν από τις 3 Αυγούστου στο νησί και έμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Κηρύκου - Φάρων. Επρόκειτο να αναχωρήσουν για άλλο προορισμό το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 38χρονος Κύπριος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του έφυγε από το δωμάτιο και πήγε για τρέξιμο δίχως έκτοτε να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί ζήτησαν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας το κινητό ενεργοποιούσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ονομασία «Φούρνοι» που βρίσκεται εγκατεστημένη στο γειτονικό νησί. Με βάση και αυτό το δεδομένο, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ικαρίας (βρίσκεται εγγύτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων) στο τμήμα από τον Αγιο Κήρυκο έως την περιοχή Φάροι.
Ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι, μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1εκανε έκκληση στις εταιρειες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού της κοπέλας.
Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο της «σήμανσης» που μετέβη στο νησί ερεύνησε το δωμάτιο του ζευγαριού και εντόπισε κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του. Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της αγνοούμενης κοπέλας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 34χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία δίχως αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου χτυπήματος. Τα ίχνη αίματος στάλθηκαν για εξέταση DNA, ενώ άμεσα κινήθηκαν και διαδικασίες άρσης απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 38χρονου ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της. Πάντως, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν χθες ότι δεν είχαν προκύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η 34χρονη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, δίχως πάντως να μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ατομα από το φιλικό περιβάλλον της 34χρονης που μίλησαν σε ΜΜΕ της Κύπρου περιέγραψαν τη νεαρή αστροφυσικό ως ιδιαίτερα αθλητικό άτομο με ιδιαίτερη αγάπη στο τρέξιμο και στην αναρρίχηση. Φίλοι και συγγενείς της απηύθυναν μέσω κοινωνικών δικτύων δημόσια έκκληση σε όποιον είχε την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Κηρύκου
kathimerini