7.8.19

Ιταλία: Νόμος-τσεκούρι κατά παράνομης μετανάστευσης - 1 εκ. ευρώ πρόστιμο στις ΜΚΟ, συλλήψεις & κατάσχεση των πλοίων!

Ήλθε η ώρα να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο,
Juan

Η ιταλική κυβέρνηση εξασφάλισε, λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Γερουσία, την έγκριση νέων μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης με πρόβλεψη για βαριές ποινές στους δουλεμπόρους: Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στα πλοία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και σε όσα άλλα σκάφη μπαίνουν χωρίς άδεια στα ιταλικά λιμάνια μεταφέροντας αλλοδαπούς, ο κυβερνήτης του σκάφους θα συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες και το πλοίο θα κατάσχεται!


Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας θα μπορεί να απαγορεύει την είσοδο και τη διέλευση στα ιταλικά χωρικά ύδατα σε όλα τα σκάφη που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες με μία απλή υπουργική απόφαση.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και γραμματέας της Λέγκα, Ματέρο Σαλβίνι, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Γερουσία, ευχαρίστησε την Παναγία για το αποτέλεσμα τονίζοντας ότι η τύχη της Ιταλίας για να γλιτώσει από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης είναι στα χέρια του Θεού.

Παράλληλα, προβλέπονται και αυστηρότερες ποινές για όποιον συμμετέχει σε διαδηλώσεις με καλυμμένο πρόσωπο ή πετά μολότοφ, λοστούς και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλώσεις.


pronews