29.8.19

Τουρκία: Τραγικό θάνατο σε πισίνα ξενοδοχείου βρήκε 12χρονη - Η αντλία την «ρούφηξε» στον πάτο

Tραγικό θάνατο βρήκε ένα 12χρονο κορίτσι από τη Ρωσία ενώ κολυμπούσε σε πισίνα ξενοδοχείο στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το άτυχο κορίτσι είναι η Αλίσα Αντάμοβα, που ενώ κολυμπούσε στην πισίνα, έμεινε 15 λεπτά κάτω από το νερό, καθώς μπλέχτηκε στον μηχανισμό κυκλοφορίας και φιλτραρίσματος της πισίνας.

Το κορίτσι ανασύρθηκε με ένα κομμάτι της αντλίας κολλημένο στο μπράτσο του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά 11 μέρες αργότερα η άτυχη 12χρονη εξέπνευσε.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χέρι της Αλίσα μπλέχτηκε στον μηχανισμό της πισίνας κάτω από το νερό. H αντλία τη «ρούφηξε» κατά τέτοιο τρόπο που παγιδεύτηκε και δεν μπορούσε να βγει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει. Τουρίστες και ο πατέρας της προσπάθησαν να την απελευθερώσουν, αλλά η μικρή παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό.
Οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το προσωπικό του δημοφιλούς ξενοδοχείου Sunhill στο Μπόντρουμ, δεν κατάφεραν να κλείσουν άμεσα την ισχυρή αντλία «γιατί δεν μπορούσαν να βρουν τον διακόπτη».
Η Ρωσία απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Όπως αναφέρεται η 12χρονη ήταν καλή κολυμβήτρια, όμως όταν βρέθηκε στο νερό χρησιμοποιώντας την τσουλήθρα, το χέρι της κόλλησε στην αντλία. Στην πισίνα δεν υπήρχε ναυαγοσώστης.
pronews