28.7.19

Χαλκιδική: Έκρηξη σε σκάφος - Τραυματίστηκε μητέρα με τα δύο της παιδιά (βίντεο-φώτο) (upd)

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στην παραλία Άγιος Ιωάννης, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όταν σημειώθηκε έκρηξη στη μηχανή σκάφους τύπου Κρισ Κραφτ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια με πέντε άτομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη δημιουργήθηκε ωστικό κύμα, το οποίο έριξε το ένα παιδί στη θάλασσα, ενώ από την πτώση στο νερό, τραυματίστηκαν η μητέρα και τα δύο παιδιά.
Σημειώνεται ότι το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων, λίγα μέτρα μόλις από την παραλία.
Το σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.
Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.
Upd(16:00)
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 8χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε το μεσημέρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η πενταμελής οικογένεια παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου.
Οι γιατροί που τους εξέτασαν εκεί έκριναν ότι το 8χρονο κοριτσάκι θα πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά. Η υγεία όλων των υπολοίπων κρίθηκε ότι δεν εμπνέει ανησυχία.
«Ήταν ένα ταχύπλοο σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και με Σέρβικη σημαία. Έγινε έκρηξη και αμέσως το σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες. Τα δυο παιδιά, ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών περίπου έπεσαν μέσα στη θάλασσα χωρίς σωσίβια. Κατευθείαν ο ναυαγοσώστης, εγώ κι άλλοι λουόμενοι σπεύσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους γονείς τους.
Τα παιδιά είναι πανικοβλημένα, γιατί οι γονείς τα πέταξαν μέσα στη θάλασσα και σώθηκαν, ενώ η μητέρα έχει εγκαύματα στα πόδια. Ο πατέρας και τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους αλλά έχουν τρομάξει πολύ, γιατί ήταν όλοι τους μέσα στο σκάφος, όταν έγινε η έκρηξη. Το ταχύπλοο έχει καεί ολοσχερώς, ήταν μεγάλο το σοκ και για τους λουόμενους στην παραλία  στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, αλλά ευτυχώς πδεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε  αυτόπτης μάρτυρας, 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
PRONEWS