8.7.19

Πρώτη πρόκληση για τον Κ.Μητσοτάκη από την Άγκυρα: Το «Γιαβούζ» έφτασε στην Καρπασία μετά την εκλογική του νίκη

Ακόμα δεν έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη και η Άγκυρα δημιουργεί την πρώτη πρόκληση την οποία θα πρέπει να διαχειριστεί καθώς έφθασε τα ξημερώματα της Δευτέρας το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Γιαβούζ» στην κατεχόμενη Καρπασία.

Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε νότια της χερσονήσου στο σημείο όπου προγραμματίζεται η γεώτρηση των Τούρκων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το «Γιαβούζ» έφτασε σήμερα το πρωί: Στην Άγκυρα γνώριζαν ότι σήμερα η Ελλάδα θα αποκτούσε νέα κυβέρνηση και είχαν επίσης γνώση ότι η νέα αυτή κυβέρνηση θα ήταν μονοκομματική.
Ήθελαν να αποστείλουν μήνυμα ότι τίποτε δεν θα αλλάξει για αυτούς σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς τους για υφαρπαγή της ελληνκής και της κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεωτρύπανο, σύμφωνα με το «politisonline.cy» αναχώρησε από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης στις αρχές Ιουνίου και χθες βράδυ στις δέκα αναχώρησε με κατεύθυνση την κατεχόμενη Κύπρο.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι το Γιαβούζ ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση σε μια εβδομάδα για λογαριασμό της Τουρκίας. «Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση», ανέφερε.
Την ίδια στιγμή, το γεωτρύπανο «Φατίχ», παραμένει στα ανοιχτά της Πάφου εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, το οποίο αναμένεται ότι τέλη Ιουλίου θα ολοκληρώσει τις εργασίες του. Τέλος, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την Κύπρο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανοιχτά της Λεμεσού.
pronews