10.7.19

Σοβαρό επεισόδιο στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο: Συμπλοκή μεταξύ φρουρών του Ερντογάν και της συνοριακής αστυνομίας!


Συμπλοκή μεταξύ των φρουρών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοριακής αστυνομίας της Βοσνίας σημειώθηκε την Δευτέρα στο Σαράγεβο, καθώς οι σωματοφύλακες του τούρκου προέδρου αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους!
Η βοσνιακή αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό τελείωσε όταν ο Ερντογάν βγήκε από το προεδρικό αεροσκάφος. Ο πρόεδρος της Τουρκίας συμμετέχει σε μια οικονομική σύνοδο των νοτιοανατολικών χωρών.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα μέλη της τριμελούς βοσνιακής προεδρίας ήταν μάρτυρες του επεισοδίου.

«Ήταν επιθετικοί και συμπεριφέρονταν σαν να βρίσκονταν στη δική τους χώρα», είπε στο Avaz ο επικεφαλής της βοσνιακής συνοριοφυλακής Ζόραν Γκάλιτς.

«Δεν σεβάστηκαν τους νόμους μας και θα τους άξιζε να τους συλλάβουν», πρόσθεσε.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τους Τούρκους στρατιώτες που μετέχουν στην ...ειρηνευτική αποστολή της ΕΕ στη χώρα και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία. Θα συμμετάσχει, επίσης, στη σύνοδο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η ειρήνη, η σταθερότητα, η ηρεμία και η ευημερία των Βαλκανίων είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις σε αυτήν την περιοχή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος προτού να αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη.

Αύριο Τρίτη (9.7.2019) ο Ερντογάν θα τιμήσει τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 24 ετών από την ομαδική δολοφονία ανθρώπων στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


www.enoplos.gr