5.7.19

Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια - Συνεχίζει να μαίνεται το πύρινο μέτωπο (φώτο-βίντεο)

Καλύτερη ήταν το βράδυ η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε περίπου στις δυόμιση το μεσημέρι της Πέμπτης στα Μανίκια της Εύβοιας. Ωστόσο, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν επί τόπου και δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. 


Εκκενώθηκε χωριό
Μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από το Μακρυχώρι. Οι πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου σε ασφαλές σημείο.
Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύμης,του Αλιβερίου, της Χαλκίδας καθώς και εναέρια μέσα, οι οποίες ενισχύθηκαν ξανά. Έτσι στην περιοχή επιχειρούν συγκεκριμένα:
• 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα,
• 5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και
• 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.
Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί:
• 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,
• 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και
• η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)
Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν:
• 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.
Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί:
• 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ. 









Η Πυροσβεστική καλεί τους κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.
 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το μεσημέρι, της Πέμπτης, στην κεντρική Εύβοια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα απειλητικό και βρίσκεται στην περιοχή Μανίκια, κοντά στα Κοτύλαια Ορη.
Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ από αέρος δίνουν ήδη «μάχη» με την πυρκαγιά τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Οι δυνάμεις αυτή την ώρα (15:50) ενισχύονται και σε λίγη ώρα θα δώσει νέες πληροφορίες η Πυροσβεστική.
pronews
Αξιωματικός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στο Μακρυχώρι. Για προληπτικούς και μόνο λόγους, πριν από λίγο ο οικισμός εκκενώθηκε».