20.7.19

Καταδρομική επιχείρηση αλλοδαπών έξω από την γερμανική πρεσβεία: Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Ένα περίεργο συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής -μάλιστα μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ- έξω από τη Γερμανική πρεσβεία.
Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα ομάδα περίπου 20 ατόμων, λίγες ώρες μετά τον σεισμό, επιτέθηκαν με καταδρομική επιχείρηση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας το απόγευμα της Παρασκευής.

Η επίθεση έγινε στις 18:30, ενώ στις 14:13 είχε εκδηλωθεί η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αττική.
Ομάδα είκοσι περίπου ατόμων, οι περισσότεροι δε εξ αυτών αλλοδαποί,  επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που λάμβαναν μέτρα τάξης στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας.
Κτυπώντας  τους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές, οι αλλοδαποί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσουν το κτίριο της πρεσβείας.
Οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επίθεση και κατάφεραν να συλλάβουν τα έξι άτομα (πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), τα οποία στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν, κτυπώντας μανιωδώς τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές και οιδήματα σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γ.Σ.Ν.Αθηνών.
Επιπλέον οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι(!) με «περιοριστικούς» όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κτλ. ενώ ορίστηκε η κλασική ...τακτική δικάσιμος!!!
Εάν θα τους ξαναδούν οι Αρχές παίζει.
pronews
-Κάτι δεν πάει καλά με τη...Θέμιδα! Juan