23.7.19

Χατζηδάκης: 600 εκατ. ευρώ το «κόστος ΣΥΡΙΖΑ» για τη ΔΕΗ


Ολομέτωπη επίθεση στην απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρρευση της ΔΕΗ εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο νέος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ιδεοληπτικές πολιτικές, που οδήγησαν την Επιχείρηση στην κατάρρευση και σε «ελεύθερη πτώση» τη μετοχή της, ενώ χαρακτήρισε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως απόλυτα καταστροφικές και προανήγγειλε την κατάργησή τους.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε τη ΔΕΗ στο μέγεθος της εγκατάλειψης και από ιδεοληψία. Εγκαταλείψατε στο σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και συμφωνήσατε στη μείωση του μεριδίου της αγοράς από το 90% στο 50%, χωρίς η Επιχείρηση να έχει το παραμικρό αντάλλαγμα. Από το 2015 και μετά, τα στελέχη της Επιχείρησης δουλεύουν, για να χάσουν πελάτες» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Με τις περιβόητες ΝΟΜΕ, που υιοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Επιχείρηση δουλεύει για να μειωθούν οι πελάτες της προς όφελος των ανταγωνιστών της, καθώς αναγκάζεται να πουλά κάτω του κόστους, με ζημίες που φθάνουν και ξεπερνάνε τα 600 εκατ. ευρώ» είπε, τονίζοντας ότι «αυτό ήταν το κόστος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ». Υποστήριξε, ακόμη, ότι η μετοχή της ΔΕΗ άρχισε να ανακάμπτει, όταν ήταν φανερό ότι τις εκλογές θα κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία, στην οποία έχουν εμπιστοσύνη οι επενδυτές, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στις λιγνιτικές μονάδες και στην αδυναμία να πωληθούν, επισημαίνοντας ότι ο ορκωτός ελεγκτής έχει τονίσει ότι υπάρχει ακόμη και κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να απολογηθεί στους πολίτες και τους φορολογούμενους» σημείωσε ακόμη ο Κωστής Χατζηδάκης. «Εξορθολογίζουμε την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Οι καταναλωτές δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά στους λογαριασμούς που θα πληρώσουν. Αυτό είναι δέσμευση. Και έτσι τελειώνει και η φιλολογία των τελευταίων ημερών» είπε ακόμη ο υπουργός.
www.elora.gr