27.6.19

Στήνεται «αερογέφυρα» μεταφοράς των S-400 στην Τουρκία - Ρώσοι αξιωματικοί μεταβαίνουν αύριο


Στήνεται η "αερογέφυρα" μεταφοράς των S-400 στην Τουρκία με την ομάδα εννέα Ρώσων αξιωματικών της ρωσικής αεράμυνας να φτάνει αύριο στην Αγκυρα και να επιθεωρεί τις βάσεις εγκατάστασης.
Οι τουρκικοί S-400 βρίσκονται ήδη στην Κριμαία και είναι έτοιμοι προς αναχώρηση. Κάποια τμήματα του συστήματος θα μεταφερθούν με αεροσκάφη και κάποια άλλα με πλοία μέσω Μαύρης Θάλασσας. 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τουρκικά MME, μια ειδική αποστολή Ρώσων αξιωματικών αεράμυνας αναμένεται αύριο στην Τουρκία προκειμένου να επιθεωρήσει τις βάσεις εγκατάστασης του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις στα σημεία όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι πυροβολαρχίες, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί ακριβείς πληροφορίες για το ποια σημεία πρόκειται.
Η συγκεκριμένη ομάδα θα δώσει το τελικό "ok" προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά να έρχεται το ρωσικό σύστημα αεράμυνας.
"Πρώτα θα εξεταστούν οι τοποθεσίες εγκατάστασης. Αυτές θα αξιολογηθούν από 9μελή ομάδα Ρώσων αξιωματικών που φτάνει αύριο στην Αγκυρα.
Επειτα ξεκινούν οι παραδόσεις των S-400.
Η μεταφορά θα γίνει κυρίως με αεροσκάφη και θα διαρκέσει κάποιες μέρες.
Σε 3 εβομάδες περίπου θα έχουμε τελειώσει με την παράδοση" αναφέρουν οι Τούρκοι.
Ηδη στα τουρκικά ΜΜΕ επικρατεί μεγάλο κύμα αντιαμερικανισμού και σε κάθε ευκαιρία Tούρκοι ειδικοί και μη τονίζουν την ανωτερότητα των S-400 σε σχέση με τους Patriot! 
Ο Χ.Ακάρ μιλά για έναρξη δικαστικής μάχης με ΗΠΑ!
Σε ζήτημα ασφαλείας του ΝΑΤΟ αναγάγει τώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας το θέμα του αποκλεισμού της Τουρκίας από την παραλαβή των F-35.
Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» στις Βρυξέλλες, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι:
«Το να προσπαθούν να στερήσουν από την Τουρκία τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Τα F-35 και η ασφάλεια του προγράμματος έχει μεγάλη σημασία για την Τουρκία, όσο και για τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ.
Η πρότασή μας να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400, εξακολουθεί να ισχύει», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Όσον αφορά την προμήθεια των S-400, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι έχει τελειώσει αυτή η αγορά.
«Έχει τελειώσει αυτή η αγορά. Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία μας στο πρόγραμμα των F-35, δεν εξυπηρετεί ούτε την Τουρκία, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία δεν είναι μόνο πελάτης, είναι ένας από τους επενδυτές του προγράμματος και ένας από τις συμπαραγωγούς.
Μέχρι σήμερα φέραμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το πρόγραμμα των F-35. Πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία και στο πλαίσιο αυτό θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», δήλωσε προμηνύοντας την έναρξη δικαστικής μάχης με τις ΗΠΑ, όπως έκανε και νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος από την Ιαπωνία.
Σε μια εκτίμηση των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι:
«Αναμένουμε οι σχέσεις να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς μία εποικοδομητική κατεύθυνση σε αυτό το θέμα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις»


Erdoğan says Turkey will ask U.S. to return F-35 payments if it halts delivery | http://ahval.co/en-51665 

Erdogan from “they will eventually deliver F-35s to us, US is just playing hard” to “then you gotta refund our money”.
Erdogan says Turkey will turn to international arbitration to force US to refund the payment if Washington decides to eject Turkey from the F-35 programme.
But there is no such a clause of international arbitration in the F-35 contract that was signed by then AKP Defense Minister

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ilhan tanir

S-400’leri almaktan vazgeçelim diyenler bu videoyu izlesin!

Yabancı devletlerin ülkemize yönelik tehditlerinin ilki bu değil!

Osmanlı’da yaşanan diplomatik krizin nasıl çözüme kavuştuğuna hep birlikte göz atalım
pronews