21.6.19

Για πρώτη φορά oι Αμερικανοί μιλούν για «τελική λύση» στο θέμα της Τουρκίας με αποπομπή της από το ΝΑΤΟ!

Για πρώτη φορά η ναυαρχίδα των αμερικανικών ΜΜΕ, η WSJ, σε ένα άρθρο μήνυμα της συντακτικής ομάδας που εκφράζει σαφέστατα την θέση των "γερακιών" της Ουάσινγκτον ζητά ευθέως "τελική λύση" στο θέμα της Τουρκίας με αποπομπή της από το ΝΑΤΟ!
Το άρθρο έχει τίτλο: "Ωρα για σκληρή αγάπη με Τουρκία"!
Αναφέρει συγκεκριμένα:
"Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξόδεψε 15 χρόνια διαλύοντας την φήμη της χώρας του ως σταθερός δυτικός σύμμαχος.
Τώρα εμβαθύνει στρατιωτικούς δεσμούς με την Ρωσία σε ένα σημείο καμπής που ωθεί την Ουάσινγκτον να επαναξιολογήσει τις σχέσεις της με την Αγκυρα.
Η αναμέτρηση Τουρκίας-ΗΠΑ για S-400 και F-35 εγείρει μεγάλα ερωτηματικά για την θέση της Αγκυρας στον κόσμο. Για δεκαετίες ήταν μοντέλο για τις μουσουλμανικές χώρες με κοσμικές κυβερνήσεις που συνεργάζονταν με την Δύση.
Τώρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν  επιχειρεί μια παράτολμη κίνηση: Γίνεται πιο ολοκληρωτικός ενώ ισορροπεί με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη απέναντι σε Ιράν και Ρωσία.
Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν επιπλέον μέτρα εναντίον της επιμονής της Αγκυρας για αγορά των ρωσικών S-400.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι μια τελική λύση αλλά πιθανή υπό την ηγεσία του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 είναι ένα καλό βήμα αλλά οι ΗΠΑ έχουν και άλλα μέσα που θα δείξουν στην Τουρκία ότι η κακή συμπεριφορά έχει πραγματικές συνέπειες.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη και η εγκατάλειψη των δυτικών αξιών έχει ταυτιστεί με περισσότερες στρατηγικές συγκρούσεις όπως υπονόμευση των αμερικανικών συμφερόντων στην Συρία.
Η αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα είναι μια "τελική λύση" αλλά η τραγωδία της κυριαρχίας του Ρ.Τ.Ερντογάν την έχει κάνει τώρα πιθανή.
Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν εναλλακτικές λύσεις για την βάση του Ιντσιρλίκ" αναφέρει η συντακτική ομάδα της WSJ.
Bέβαια οι συντάκτες του άρθρου δεν μας λένε πως αυτό θα συμβεί. Θα φύγει μόνος του ο Ρ.Τ.Ερντογάν από το ΝΑΤΟ ή θα τον αναγκάσουν...;