14.6.19

“Γιατί η Τουρκία είναι πιθανότερο να προτιμήσει τα F-35”! Ο Στρατηγός Φράγκος βάζει τα πράγματα στη θέση τους


Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος με πολύ απλά και κατανοητά λόγια εξηγεί τι επιδιώκει η Τουρκία και τι πρέπει η Ελλάδα να προσέξει. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στους συναδέλφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη τα είπε όλα:
• Η Τουρκία διαπραγματεύεται. Παζαρεύει με τους S-400 με στόχο να κερδίσει όχι μόνο τα F-35, αλλά και χρήμα! Ο Στρατηγός Φράγκος επεσήμανε ότι στην επιστολή που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία το “τυράκι” είναι πολύ δελεαστικό.
Τους γράφουν ότι οι εμπορικές συναλλαγές ΗΠΑ-Τουρκίας είναι 20 δις και τους υπόσχονται ότι μπορούν να φθάσουν τα 75! Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία αυτά τα δις είναι σωτηρία. Τι πρέπει να κάνει ο Ερντογάν για να πάρει το χρήμα; Να ακυρώσει τους S-400.
•Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ λέει ότι αν έχουμε αποφασίσει ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση των συζητήσεων για να πάμε σε μία εκτόνωση της κρίσης τότε καλώς συνεχίζουμε. Ωστόσο επισημαίνει ότι θα ΄πρεπε η κυβέρνηση να ΄χει ενημερώσει την αντιπολίτευση και να υπάρχει μια κοινή θέση και άποψη.
•Είναι τεράστιο λάθος το γεγονός ότι δεν έχουμε διαμορφώσει ποτέ ένα σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής, δεν έχουμε καν Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και ότι οι πολιτικές δυνάμεις ποτέ δεν ζήτησαν την άποψη των ειδικών για θέματα όπως η ΑΟΖ. Τονίζει ότι δεν μπορεί η Κύπρος που έχει τον Αττίλα στο έδαφός της να μην φοβάται την Τουρκία και να λαμβάνει αποφάσεις και η Ελλάδα να είναι φοβική.
Ο κ.Φράγκος τόνισε ότι πρέπει η Ελλάδα να καταλάβει ότι έχει δυνατότητες να “παίξει” και να κερδίσει στο ενεργειακό παιχνίδι και στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων της περιοχής.
Ερώτημα δικό μας: κάποιος υπουργός, διπλωμάτης, αξιωματούχος , πρόεδρος κόμματος, κάποιος τέλος πάντων έχει καλέσει τον κ.Φράγκο για να συζητήσει μαζί του; Και μόνο το γεγονός ότι έχει υπηρετήσει 6 χρόνια στην Τουρκία δεν τον καθιστά απολύτως χρήσιμο για μια ανάλυση;

militaire