19.6.19

Μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο: Κατασκευάζουν ναυτική βάση στην Αμμόχωστο & αεροπορική στο Λευκόνοικο


Λύνεται το μυστήριο με την αιφνιδιαστική ενέργεια Τουρκίας και ψευδοκράτους για άνοιγμα της Αμμοχώστου καθώς τουρκική εφημερίδα ανακοίνωσε πως η περιοχή έχει επιλεγεί για την κατασκευή τουρκικής ναυτικής βάσης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί νέων τετελεσμένων στο κυπριακό!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική Star "ομάδα αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού πήγε στο ψευδοκράτος για το σκοπό αυτό.
Μετά από συζητήσεις με στρατιωτικούς και διπλωμάτες της TRNC επέστρεψαν στην Αγκυρα.
Οι Τούρκοι αξιωματικοί αποφάσισαν πως λόγω των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο με τις γεωτρήσεις του "Πορθητή", η Αγκυρα χρειαζόταν ναυτική βάση υποστήριξης.
Οι δύο περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι η "Famagusta" και η "Iskele".
Οι προεργασίες κατασκευής της ναυτικής βάσης έχουν ήδη ξεκινήσει.
Σκοπός είναι να διευκολύνει τα πολεμικά μας πλοία στην περιοχή και να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην ανατολική Μεσόγειο" είπε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στο DHA.
«Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή» υποστηρίζει η εφημερίδα Yeni Safak η οποία με τη σειρά της τονίζει πως:
"το τουρκικό Ναυτικό είχε εδώ και καιρό καταθέσει ήδη αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε «κατάλληλο μέρος» στα Κατεχόμενα..
Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι «η νέα αεροπορική βάση θα κατασκευαστεί στο Λευκόνοικο"
Tο Λευκόνοικο είναι ένας από τους οχτώ δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου!