24.6.19

Έφτασε το «Γιαβούζ» στην Αττάλεια: Επόμενος προορισμός η... Καρπασία στην Κύπρο

To...χαβούζ ! Juan

Έφτασε στην Αττάλεια το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» το μεσημέρι Δευτέρας.


Το τρυπάνι έχει ως τελικό προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρόνο παραμονής του «Γιαβούζ» στην Αττάλεια αλλά οι εξελίξεις τρέχουν...
Με βάση την πορεία του, όπως φαίνεται και στο χάρτη που παρουσιάζει η «Καθημερινή Κύπρου», το «Γιαβούζ» πλέοντας παράλληλα με τα τουρκικά παράλια κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας, ενδιάμεσο προορισμό, εάν θεωρηθεί πως ο τελικός είναι η κατεχόμενη Καρπασία, όπως έχει ανακοινωθεί από την Άγκυρα.


Το γεωτρύπανο που μετά την έξοδό του από στενά των Δαρδανελίων έπλεε στο κεντρικό Αιγαίο, μετά την Ικαρία συνέχισε την πορεία του για την Ανατολική Μεσόγειο, πλέοντας παράλληλα με τα τουρκικά παράλια. Από το περασμένο Σάββατο το τουρκικό γεωτρύπανο βρισκόταν υπό τη συνεχή παρακολούθηση πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


To πόσο σημαντικό είναι για την Άγκυρα η ενέργεια αυτή φαίνεται και από την σημασία που αποδίδει το τουρκικό ΥΠΑΜ το οποίο αποδέσμευσε φωτογραφίες του «Γιαβούζ» όταν αυτό περνούσε ανοιχτά της Ρόδου.


Μάλιστα πέρασε 10 ναυτικά μίλια από το νησί.


pronews.gr