10.6.19

“Στα χειρότερα σας όνειρα…” Ο τραμπούκος Ράμα απειλεί

Απειλές κατά των πολιτικών αντιπάλων του εξαπέλυσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επαναλαμβάνοντας ότι οι δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. «Το λέω άλλη μία φορά, οι εκλογές θα γίνουν. Εάν κάποιος παρεμποδίσει τις εκλογές, τότε θα δει αυτό που ούτε στα χειρότερα όνειρα του δεν έχει δει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός σύμφωνα με το himara.gr.

Ο Εντι Ράμα σχολίασε και την αναφορά του προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα για ακύρωση του διατάγματος για δημοτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου, λέγοντας ότι «οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή τους».
Ο Ράμα ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί, καθώς υποστήριξε ότι χρειάζεται έκδοση νέου διατάγματος θα παραβίαζε το αλβανικό σύνταγμα. «Ο Πρόεδρος ήταν πολύ σαφής στις δημόσιες δηλώσεις του, όταν είπε πως και τα δύο μέρη θα πρέπει να είναι σύμφωνα. Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι και εδώ τελειώνει το θέμα. Πρέπει να είναι και τα δύο μέρη σύμφωνα. Το μεγαλύτερο μέρος δεν είναι σύμφωνο. Η 30η Ιουνίου είναι η οριακή προθεσμία του Συντάγματος» σημείωσε.
«ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ! Καληνύχτα» ήταν εξάλλου η λακωνική ανάρτηση του Ράμα στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου. Την ίδια ώρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα Τίρανα συνεχίζονται, με τους διαδηλωτές να ζητούν έξω από τη Βουλή την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.
Με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου χρειάζεται η ανάδειξη ισχυρής διακυβέρνησης στη χώρα μας.
Πηγή: ΣΚΑΪ/ defence-point