1.6.19

Επικεφαλής ΚΙΕΦ: «Σε περίπτωση ελληνοτουρκικού "θερμού επεισοδίου" "μητέρα πατρίδα" μου είναι η Τουρκία» (βίντεο)

Οι Τούρκοι, στη Τουρκία, όχι στη Βουλή.Πότε θα ξυπνήσουμε; Juan
"Στην περίπτωση «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία" είπε με πρωτοφανές θράσος η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου, δείχνοντας ποια χώρα θα υποστηρίξει αν ξεσπάσει σύγκρουση με τους ισλαμιστές του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η επικεφαλής του ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας) Τσιγδέμ Ασάφογλου, της οποίας το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% σε Ξάνθη και Ροδόπη, έδωσε συνέντευξη στο alexpoli.gr. Oπως θα δείτε και στο βίντεο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη διαδίδοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας, φανερά "δασκαλεμένη" απο το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Αφού πρώτα χαρακτηρίζει το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα» και να ζητά αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας, στη συνέχεια δεν διστάζει να πει πως και η ίδια είναι Τουρκάλα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Στη συνέχεια άρχισε τις γνωστές τουρκικές "παρα-φιλολογίες" περί "πατρίδας" και "μητέρας πατρίδας" και "σημαίας" και "μητέρας σημαίας" και άλλες τέτοιες τουρκικής εμπνεύσεως θεωρίες, υποτιμώντας τη νοημοσύνη 10 εκατ. Ελλήνων.

"Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν αποτελούν έκπληξη. Ήταν αναμενόμενα για το ΚΙΕΦ, η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δε θα επιλέξει να ψηφίσει κάτι άλλο" όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Η δημοκρατία του αυτοπροσδιορισμού υπάρχει στη χώρα μας»

«Η δημοκρατία του αυτοπροσδιορισμού υπάρχει στη χώρα μας» υπογραμμίζει η ίδια αναφερόμενη στο γεγονός πως εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ως Τουρκική τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης και όχι ως Μουσουλμανική σύμφωνα με όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης.

«Στόχος του ΚΙΕΦ είναι να συμβάλλει στη δημοκρατία της Ελλάδας ώστε ν' ακουστεί η πραγματική φωνή της τουρκικής μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη»

Η Τ.Ασάφογλου μιλώντας για το τι πρεσβεύει το κόμμα της είπε χαρακτηριστικά πως «στόχος του ΚΙΕΦ είναι να συμβάλλει στη δημοκρατία της Ελλάδας ώστε ν ακουστεί η πραγματική φωνή της τουρκικής μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη».

Όπως είπε τα προβλήματα στη δυτική Θράκη είναι πολλά με κυριότερο αυτό του οικονομικού μαρασμού της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως οι νομοί της Ξάνθης και της Ροδόπης είναι οι φτωχόρεροι της Ελλάδας.

«Δεν είναι τραγικό ή προκλητικό να δηλώνει κάποιος ότι είναι Τούρκος και οτι έχει εθνική τουρκική συνείδηση αλλά αγαπάει αυτή τη χώρα»

Στην περίπτωση «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η T.Ασάφογλου ήταν ξεκάθαρη καθώς τόνισε πως μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία. Συγκεκριμένα είπε:

«Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία.

Η σημαία μου είναι η ελληνική αλλά η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική!

Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

«Αισθανόμαστε αδικημένοι – πριν 30 χρόνια στα σχολεία έγραφε τουρκικό μειονοτικό δημοτικό σχολείο, αυτό γιατί έχει αλλάξει τώρα;»

Όσο για το εαν το ΚΙΕΦ θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η κυρία Ασάφογλου εμφανίστηκε σκεπτική, χωρίς ακόμα να θέλει ν’ ανοίξει τα χαρτιά της, ενώ παράλληλα δήλωσε πως «το ΚΙΕΦ δε θα στηρίξει στις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κανέναν συνδυασμό».
pronews.gr