14.6.19

Bίντεο: Ιρανοί Φρουροί αφαιρούν μαγνητική νάρκη από ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο στο Κόλπο του Ομάν

Bίντεο: Ιρανοί Φρουροί αφαιρούν μαγνητική νάρκη από ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο στο Κόλπο του Ομάν
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που λένε ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και κατόπιν αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ, καθώς και μια φωτογραφία που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

«Στις 16:10 τοπική ώρα ένα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το M/T Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί», ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Έρμπαν σε ανακοίνωση του την οποία διένειμε ηλεκτρονικά, προσθέτοντας «το βίντεο επισυνάπτεται».
Στην ύπαρξη αυτού του βίντεο αναφέρθηκε λίγες ώρες νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Δείτε το βίντεο: 

Σημειώνεται ότι το Ιράν κατηγορούν οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις στα δύο τάνκερ στον κόλπο του Ομάν, ενώ σύμφωνα με τις αιτιάσεις τω Αμερικανών, η έκρηξη στο ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια οφείλεται σε μαγνητική νάρκη.
Έναν μηχανισμό, που δεν είχε εκραγεί, εντόπισαν στα πλευρά του πλοίου τους, οι άνδρες του πλήρωματος του ενός από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχτηκαν επίθεση την Πέμπτη, λίγο πριν το εγκαταλείψουν.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ο μηχανισμός πιστεύεται ότι ήταν μια μαγνητική νάρκη.
Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, τότε η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη σημερινή επίθεση θα είναι παραπλήσια με εκείνη που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν χτυπήθηκαν τέσσερα δεξαμενόπλοια στα ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

pronews.gr