10.6.19

Εκδηλώσεις της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας στην Αθήνα για τα 99α Ελευθέρια της Θράκης

Εκδηλώσεις της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας στην Αθήνα για τα 99α Ελευθέρια της Θράκης
Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για τα 99α Ελευθέρια της Θράκης που διοργάνωσε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας.
Έπεσε χθες 9 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας η αυλαία των εκδηλώσεων για τα 99α Ελευθέρια της Θράκης που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ) και τις οποίες παρακολούθησε και ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης. 
Προχθές ,Σάββατο, πολιτιστικοί σύλλογοι από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τον Πόντο ταξίδεψαν με τις μαγευτικές μελωδίες τους, αλλά και τους παραδοσιακούς χορούς τους, τους θεατές που γέμισαν την πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Χθες, Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση. Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της Στρατούλας Κουκουρίκου, μέλους της ΠΑΟΝΕ, σχετικά με την ενσωμάτωση της Θράκης στον Ελλαδικό κορμό.

Ο κ. Δημοσχάκης με πλήθος Θρακών και φίλων της Θράκης συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία νίκης και μνήμης μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέληξε η πορεία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων και των υπέρ Πατρίδας πεσόντων.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο βουλευτής Έβρου τόνισε:

«Συγχαρητήρια στην Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδας, αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους, για την εξαιρετική διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Συγχαρητήρια και στους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι μας χάρισαν μοναδικές στιγμές με τα τραγούδια τους και τους χορούς τους από τη Θράκη κι όχι μόνο.

Οφείλουν αυτοί που φέρουν την σφραγίδα και την υπογραφή του Κράτους να μην ξεχνάνε την Θράκη, να διαβάζουν την ιστορία μας με ορθόγραφη ματιά και να λαμβάνουν υπόψιν τις αναταράξεις της περιοχής μας!

Και καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο καλώ όλους τους Θρακιώτες που βρίσκεστε στην Αττική στις 7 Ιουλίου να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα είτε στις γενέτειρές σας είτε ως ετεροδημότες στα εκλογικά τμήματα που διαμένετε εδώ σε αυτόν τον Νομό.

Χρόνια Πολλά στη Θράκη μας, Χρόνια πολλά στους Θρακιώτες!».
Δείτε πλάνα από την πορεία:


Πηγή: https://www.alexpolisonline.com