20.6.19

Με μια σφαίρα: Ελεύθερος σκοπευτής σώζει από εκτέλεση 12 αμάχους στη Ράκκα σκοτώνοντας τέσσερις ισλαμιστές! (Βίντεο)


Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής της SAS σκότωσε τέσσερις τζιχαντιστές με μια μόνο σφαίρα από απόσταση σχεδόν 1 μιλίου (1600 μ. περίπου) στη Συρία, πριν οι τέσσερις ισλαμιστές εκτελέσουν όμηρους με φλογοβόλα!

Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα the Sun, λέγοντας ακόμη πως ο Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής δεν σημάδεψε τους τζιχαντιστές αλλά μια δεξαμενή καυσίμου σκοτώνοντας και τους τέσσερις.


Ένας εκ των τεσσάρων ισλαμιστών ήταν γνωστός ως ο «δήμιος με το φλογοβόλο» και ήταν στην λίστα προς εξόντωση των αμερικανικών και βρετανικών ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Star προς εκτέλεση ήταν 12 άμαχοι, 8 άνδρες και 4 γυναίκες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι όμηροι είτε ήταν δεμένοι σε πασσάλους είτε κλεισμένοι σε κλουβιά.

Μια πηγή των βρετανικών ειδικών δυνάμεων είπε πιο συγκεκριμένα:

«Κανένας από τους προς εκτέλεση αμάχους δεν ήταν πράκτορας. Απλώς οι εγκληματίες της ISIS ήθελαν να φοβίσουν τον τοπικό πληθυσμό. Ο εκτελεστής έδωσε κάποιου είδους ομιλία και όταν τελείωσε και λίγο πριν την εκτέλεση ο σκοπευτής της SAS άνοιξε πυρ. Η σφαίρα κτύπησε το δοχείο καυσίμων του ενός από τους ισλαμιστές με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί αμέσως εξαϋλώνοντας ακαριαία αυτόν που το έφερε και σκοτώνοντας ακόμη τρεις».

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή εκτός του «δήμιου με το φλογοβόλο» οι υπόλοιποι τρείς ήταν από το «κινηματογραφικό» συνεργείο της ISIS που ήταν εκεί για να καταγράψει την εκτέλεση.

Ο Βρετανός σκοπευτής χρησιμοποίησε ένα Barrett .50, και η πληροφορία για την επικείμενη εκτέλεση ήρθε από ένα Σύρο πράκτορα της CIA. Οι όμηροι διασώθηκαν λίγο μετά από βρετανικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Το συμβάν έγινε σε χωριό κοντά στην Ράκκα.
crashonline.gr,   enoplos.gr