13.5.19

Εξυγίανση με "αναβάθμιση" των χούλιγκαν σε VIP- Έξω η Αστυνομία απ' αυτήν την παρωδία


Το τέλμα του ελληνικού ποδόσφαιρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα. Αν κι ο αγώνας, τύποις, ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι«επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ-Συνδέσμων φιλάθλων, η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα. Ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους «αναβαθμίζουν» σε VIP.
Οι μάσκες έπεσαν!
Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν, με πράξεις και παραλείψεις τους.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την πολιτική και φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, να σταματήσουν τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων μας και να αποσύρουν επιτέλους τις αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους. Αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να αφυπνιστεί μια κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη βία στα γήπεδα.
Άλλωστε, η υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών, σε ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής. Πόσω μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών, οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας.

   
Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2019
   
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589

______________________________________________
Πόσοι και ποιοι μπορεί να είναι..."Επίσημοι προσκεκλημένοι" που καμαρώνουν σαν ...γιαλαντζή VIP!!!

Επίσημοι δεν μπορεί να είναι περισσότεροι από δέκα (και πολλοί είναι). 

  Η αστυνομία, όπως έχουμε ξαναγράψει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ  ούτε μέσα ούτε έξω από αυτά.

Αν θέλουν να αλληλοσκοτωθούν,  οι κατ ευφημισμόν "φίλαθλοι" σαν λυσσασμένα σκυλιά, δικαίωμά τους. 
Μετά το τέλος του "σκυλοκαυγά", να πηγαίνουν μερικά νοσοκομειακά και μερικές νεκροφόρες να καθαρίζουν το τόπο. Αλλά μάλλον  δεν θα υπηρχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, αφού κάνουν τους ζόρικους βασιζόμενοι στη παρουσία της αστυνομίας, που (κακώς) μπαίνει στη μέση να τους χωρίσει και αντί να τους σακατέψει στο ξύλο χειρίζεται (βάσει εντολών) το θέμα με παθητική στάση.

 Αν δεν υπήρχε αστυνομία στο χώρο, θα υπήρχαν ελάχιστα επεισόδια γιατί θα εφοβούντο οι μεν τους δε.

    Πάντως αν αυτοί οι προκλητικοί,  έτρωγαν ένα γερό βρωμόξυλο   από την αστυνομία και κατέληγαν για μερικές μέρες στο νοσοκομείο, την επομένη φορά ή δεν θα πήγαιναν στο γήπεδο ή θα παρίσταναν τις  (σίγουρα) μωρές παρθένες.

   Τέλος ο Ελληνικός λαός δεν πληρώνει (...τρόπος του λέγειν) την αστυνομία για να προστατεύει συμφέροντα ποδοσφαιρικών σωματείων αλλά για να τον προστατεύει από τους κακοποιούς  που λυμαίνονται τη χώρα.

   Δεν θα βρεθεί κανείς που  να φερθεί αντρίκια και να αποσυνδέσει τελείως την αστυνομία από τα γήπεδα ;
Ούτε ένας;

Φ. Ιωάννου