22.5.19

Πόλεμος ΗΠΑ-Ηuawei (Κίνας): Διακόπτεται η πρόσβαση στις αναβαθμίσεις του Android στους νυν χρήστες - Τι λέει το Reuters

O πόλεμος Huawei και αμερικανικής κυβέρνησης είναι γεγονός αλλά αυτό που ενδιέφερε τους ήδη χρήστες των συσκευών της πλέον διάσημης εταιρείας ήταν το αν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό Android και τις υπηρεσίες της Google,

Η απάντηση ήταν πως ναι θα μπορούν, αλλά όπως αποκαλύπτεται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ καθώς οι υπάρχοντες χρήστες των Huawei smartphones θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να «κατεβάζουν» αναβαθμίσεις των εφαρμογών της Google μέσω Google Play, αλλά όταν η Google κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του Android (την οποία ετοιμάζει), η Huawei δεν θα επιτρέπεται να προσφέρει την αναβάθμιση στις συσκευές της, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.
«Huawei will continue to have access to the version of the Android operating system available through the open source license, known as Android Open Source Project (AOSP), that is available for free to anyone who wishes to use it. There are about 2.5 billion active Android devices worldwide, according to Google.
However, Google will stop providing Huawei with access, technical support and collaboration involving its proprietary apps and services going forward, the source said.
Huawei has said it has spent the last few years preparing a contingency plan by developing its own technology in case it is blocked from using Android. Some of this technology is already being used in products sold in China, the company has said.»
«Google has suspended Huawei’s access to updates of its Android operating system and chipmakers have reportedly cut off supplies to the Chinese telecoms company, after the US government added it to a trade blacklist last week.»
«Η Google διέκοψε την πρόσβαση στην Huawei στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android και οι κατασκευαστές των chip διέκοψαν τις προμήθειες στην τελεπικοινωνιακή εταιρεία, μετά την προσθήκη της εταιρείας στην "μαύρη" λίστα την τελευταία εβδομάδα».
Αυτό σημαίνει πως ο πόλεμος των Αμερικανών κατά της πιο επιτυχημένης αυτή την στιγμή τηλεπικοινωνιακής εταιρείας θα επιφέρει πλήγμα και σε όσους είναι ήδη χρήστες των προϊόντων της.
Ποιος θα πάρει μια συσκευή η οποία δεν θα έχει πρόσβαση σε Android και Google services; Επιχειρείται λοιπόν η απομόνωση της κινεζικής εταιρείας και είναι πλέον σίγουρο ότι οι Κινέζοι θα αντιδράσουν και μπορούν να το κάνουν, μπορούν να πληγώσουν τις ΗΠΑ
Είναι  σίγουρο ότι η Huawei θα απαντήσει άμεσα και για να προστατέψει την ίδια αλλά και τους πελάτες της αλλά και το παγκόσμιο μερίδιο που κατέχει στην αγορά.
Είναι σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενοχλήθηκε επειδή η Huawei είναι πλέον ο βασικός αντίπαλος ακόμα και της Apple καθώς οι συκσευές της σε ποιότητα κτυπούν ευθέως τα περιβόητα i-phones.
Μετά την αποδολαριοποίηση του πλανήτη φαίνεται πως θα αρχίσει ο διαχωρισμός και σε άλλους τομείς. Στο Πεκίνο κατανόησαν πως είναι απαραίτητο οι εταιρείες τους να βασίζονται εξολοκλήρου στα δικά τους πόδια καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αλλάζει εντελώς το παιχνίδι της Παγκοσμιοποίησης.
Πάντως σε ότι αφορά τους νυν χρήστες σύμφωνα με την επίσηµη ανακοίνωση της Huawei, «θα συνεχίσει να παρέχει ενηµερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor, καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστηµάτων ανά τον κόσµο. Θα συνεχίσουµε να χτίζουµε ένα ασφαλές και ολοκληρωµένο οικοσύστηµα µέσα από το λογισµικό µας, ώστε να παρέχουµε τη βέλτιστη εµπειρία στους χρήστες µας σε όλο τον κόσµο».
Σύµφωνα µε πηγές της εταιρείας στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα πρόβληµα µε τις δηµοφιλείς εφαρµογές (gmail, maps κ.λπ.), ενώ και η επόµενη µεγάλη αναβάθµιση του Android θα διατεθεί κανονικά στους κατόχους Huawei.
Ετσι, οι χρήστες συσκευών Huawei θα µπορούν να προβαίνουν σε ενηµερώσεις των εφαρµογών τους και της υπηρεσίας Google Play και να περνούν διορθώσεις ασφαλείας. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η δήλωση εκπροσώπου της Google: «Συµµορφωνόµαστε µε τους κανόνες και εξετάζουµε τις επιπτώσεις. Οι υπηρεσίες µας Google Play και η ασφάλεια/προστασία από το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες συσκευές Huawei».  
pronews