15.5.19

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ

Του συνεργάτη μας, Δημήτρη Κωνσταντάρα
Από τις 20 Μαρτίου που ύστερα από την -απρόοπτη- απόφαση του κ. Μπακογιάννη να μην με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του για το Δήμο Αθηναίων, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου για τις Περιφερειακές Εκλογές με την Παράταξη του Γιάννη Σγουρού και μέχρι σήμερα, έχω προσκληθεί δυο φορές από τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και δυο από το Epsilon TV να μιλήσω για τις εκλογές.
Στο Epsilon πήγα τη μία φορά γιατί τη δεύτερη ήμουν στο νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη. Περίεργο! Ούτε οι παλαιοί συνεργάτες μου, υποτίθεται «φίλοι» μου, με κάλεσαν. Ουδείς άλλος από τις δεκάδες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Θεώρησα αρχικά ότι το…. ξέχασαν, ότι θα το έκαναν αργότερα, ότι… ότι… ότι ίσως δεν με θεωρούσαν επιθυμητό και "ικανό". Και μετά ....κατάλαβα: Τα Μ.Μ.Ε. είχαν κηρύξει πόλεμο στο Σγουρό. Ακόμη και η Δημόσια Τηλεόραση. Και κυρίως αυτή. Έχει καλώς. Πάλι θα ζήσουμε. Αλλά -έστω καθυστερημένα, προφανώς γιατί δεν το πίστευε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο- το κατάλαβε και ο Γιάννης Σγουρός. Και η Παράταξη αντιδρά – ευγενικά προς το παρόν- και θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της:
" Η Παράταξή μας έχει καταστήσει εδώ και καιρό γνωστή στην κοινή γνώμη την άθλια προσπάθεια κύκλων που κινούνται στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο να ποδηγετήσουν και να χειραγωγήσουν τους πολίτες ενόψει των κρίσιμων εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.
Στόχος των κύκλων αυτών είναι με κάθε μέσο να διαμορφώσουν αυτό που λέμε "κλίμα", να περαστεί μήνυμα στους πολίτες ότι η μάχη είναι μεταξύ δύο υποψηφίων: Της – κατά τη γνώμη μας - πλέον αποτυχημένης αυτοδιοικητικής παρουσίας την τελευταία 20ετία στην Αττική και του επί ένα έτος υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων (2017) και για λίγους μήνες (από τον Σεπτέμβριο του 2018 και μετά) υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής που έχει επιδοθεί έκτοτε σε μία πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία.
Η συγκεκριμένη μεθόδευση είναι κατά τεκμήριο βολική και για τους δύο υποψηφίους, αφού η μεν πρώτη ελπίζει ότι με την είσοδό της στον δεύτερο γύρο θα περισώσει ό,τι έχει απομείνει από το πολιτικό της κεφάλαιο, ο δε δεύτερος διότι πιστεύει ότι με αυτήν αντίπαλο η επικράτησή του θα είναι βέβαιη.
Μέχρι και εταιρείες δημοσκοπήσεων- φαντάσματα στήθηκαν εκ του μηδενός προκειμένου να υπηρετήσουν – προφανώς - αυτόν τον σκοπό. Η Παράταξή μας καλεί δημόσια κάθε διοικητική και δικαστική αρχή να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα. Ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. Τους καλούμε να μην παρασυρθούν από τα παιχνίδια αυτών που νομίζουν ότι μπορεί να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα δικά τους θέλω.Να κόψουν τα νήματα της χειραγώγησης και της παραπληροφόρησης και με βάση τη συνείδησή τους να ψηφίσουν ελεύθερα, εκείνον ή εκείνη που πιστεύουν ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της Αττικής.

Να δώσουν τη δική τους απάντηση ότι στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι εκλογές δεν επηρεάζονται, δεν εξαγοράζονται".