9.5.19

Α.Τσίπρας προς Κ.Μητσοτάκη: «Ναι έκανα διακοπές στο κότερο της συνεργάτιδός μου»


Μετά το ανηλεές σφυροκόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να απαντήσει -μετά από ημέρες σιωπής- για τις διακοπές στο πολυτελές σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου τον καλοκαίρι του 2018 μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός, στην πρωτολογία του απέφυγε να θίξει μόνος του το θέμα κάνοντας αορίστως μνεία για «μαύρη προπαγάνδα» και fake news.

Μητσοτάκης: «Νάτος, νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος»

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δική του ομιλία τον «στρίμωξε», λέγοντας δηκτικά:

«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Εκεί που σας φώναζαν κάποτε νάτος νάτος ο πρωθυπουργός, τώρα θα σας φωνάζουν νάτος νάτος ο Τσίπρας ο Σκαφάτος… Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου».

Ετσι, ο πρωθυπουργός, αναγκάστηκε στη δευτερολογία του να απαντήσει μετά από σιωπή ημερών, παρά τα πυρά από αντιπολίτευση, αλλά και φίλια.

«Κύριε Μητσοτάκη σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν κρύβεται είναι όλα φανερά. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε μετοχές, ούτε καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε τις αθλιότητες! Δεν ντρέπεστε λιγάκι με τα fake news;» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του.

Τσίπρας: «Ναι, έκανα διακοπές στο κότερο της συνεργάτιδός μου»

Ο Αλέξης Τσίπρας, παραδέχθηκε ότι έκανε διακοπές στο σκάφος του Περικλή Παναγόπουλου και της Κατερίνας Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου.

«Είναι γνωστό ότι φιλοξενήθηκα 3 ημέρες στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου, το έγραψαν τα μέσα που σαν στηρίζουν του κ. Μαρινάκη» είπε και πρόσθεσε: «Δεν το διέψευσα γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω». Αποκάλυψε μάλιστα ότι έκανε και... ψαροντούφεκο.

«Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο, αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας! Είναι ντροπή σας!», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Σε σχέση με τς αιχμές Μητσοτάκη για συναλλαγή με την Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Είναι γνωστό ότι εδώ κ 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κυρία Παναγοπούλου.

Ο σύζυγός της, ο Περικλής Παναγόπουλος δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή, ένας άνθρωπος αμέμπτου ηθικής». Υποστήριξε δε πως «είναι γνωστό ότι η σχέση αυτή είναι συνεργατική, είναι γνωστό ότι ο Π. Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός άνθρωπος, ήταν πλούσιος άνθρωπος».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι» υποστηρίζοντας: «Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη».

Επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Εγώ ό,τι έχω το έχω δημόσια, δεν έχω να κρύψω γνωριμίες, συνεργάτες, φίλους μου. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο.

Ούτε το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά κι αγύριστα όπως του Εθνικού Κήρυκα. Δεν ανέβηκα στο σκάφος, ούτε έχω κουμπάρο τον Μαρινάκη που έχει 7 εφημερίδες, θέλει σταθμό και διώκεται για ναρκωτικά».

Τέλος, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «παριστάνει τον... Στέφανο Χίο της πολιτικής. «Αναρωτιέμαι, πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας πολιτική συζήτηση σε αυτό το επίπεδο;» διερωτήθηκε, λέγοντας: «Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο». Για να καταλήξει με προειδοποιήσεις:

«Αν θέλετε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης, θα χρησιμοποιήσω τη φράση σας: Θα σας πάω μέχρι τέλους, δεν θα σας αφήσω»
.
pronews.gr