5.5.19

Τέλος για τη Σούπερ Λίγκα.

Τελειώνει σήμερα η φετινή Σούπερ Λίγκα, με μεγάλο θριαμβευτή τον ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει το πρωτάθλημα και μαθηματικά, οπότε η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θα κρίνει μόνο το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα στη Football League. Επίσης, υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και όσον αφορά στην 3η θέση, αφού η ΑΕΚ κινδυνεύει να την χάσει από τον Ατρόμητο.
Τα Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός, Λάρισα - Ολυμπιακός και Άρης - Ξάνθη είναι παντελώς αδιάφορα από βαθμολογικής άποψης.

Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες που παίζουν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι το Ατρόμητος - ΟΦΗ. Οι Περιστεριώτες θέλουν μόνο νίκη και παράλληλα η ΑΕΚ να μην κερδίσει στη Λιβαδειά, για να πάρουν την τρίτη θέση. Ο ΟΦΗ εξασφαλίζει τουλάχιστον τη συμμετοχή του στα μπαράζ παραμονής αν δεν χάσει στο Περιστέρι, ενώ μπορεί να πάρει και την απευθείας σωτηρία, αν κερδίσει τον Ατρόμητο και ο Αστέρας χάσει από τον Πανιώνιο. Για να πέσουν απευθείας οι Κρητικοί, θα πρέπει να χάσουν απ΄τον Ατρόμητο και ο ΠΑΣ να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.
Στο Λεβαδειακός - ΑΕΚ, η "ένωση" θέλει το τρίποντο για να είναι σίγουρα 3η. Αλλιώς, αν δεν κερδίσει, θα περιμένει ήττα ή ισοπαλία του Ατρομήτου για να πάρει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βεβαίως, η "ένωση" μπορεί να πάρει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, παίρνοντας το κύπελλο Ελλάδας.
Στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ, ο "δικέφαλος" ενδιαφέρεται μόνο να μην χάσει. Γιατί ένας από τους στόχους που του μένουν για φέτος, είναι να τερματίσει αήττητος στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το μεγάλο ρεκόρ του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΣ από την άλλη "καίγεται" για τη νίκη. Ακόμη και με ισοπαλία, η ομάδα του Πετράκη πέφτει κατηγορία απευθείας. Για να πάρει ο ΠΑΣ τη 13η θέση και να παίξει στα μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Football League, θα πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και παράλληλα ο ΟΦΗ να χάσει από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Στο Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος, οι φιλοξενούμενοι είναι εντελώς αδιάφοροι, ενώ ο Αστέρας σώνεται οριστικά με νίκη. Με ισοπαλία και ταυτόχρονα νίκη του ΟΦΗ επί του Ατρομήτου, η ομάδα του Παράσχου θα παίξει στα μπαράζ παραμονής.
Πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια θα γίνουν σήμερα στην Premier League. Τα Τσέλσι - Γουότφορντ, Χάντερφιλντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ - Μπράιτον ίσως και να καθορίσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις. Με δεδομένο πως οι Λίβερπουλ, Σίτι και Τότεναμ θα πάρουν τις τρεις πρώτες θέσεις, άλλη μία μένει για το Champions League. Η Τσέλσι έχει το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή με 68 πόντους, ακολουθεί η Άρσεναλ με 66 και αουτσάιντερ είναι η Γιουνάιτεντ με 65. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η νίκη για τις τρεις τους είναι μονόδρομος σήμερα.
Ένα σπουδαίο ματς γίνεται σήμερα για την Μπουντεσλίγκα Γερμανίας. Η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με στόχο και των δύο, την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και την έξοδο στο Champions League. Αυτή τη στιγμή, 4η είναι η Άιντραχτ με 54 πόντους, αλλά η σημερινή της αντίπαλος έχει 51, και φυσικά, την ευκαιρία να την φτάσει στη βαθμολογία.
Για το πρωτάθλημα Ιταλίας, τα φώτα στρέφονται σε δύο αγώνες. Ο πρώτος είναι το Λάτσιο - Αταλάντα. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη για να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για την 4η θέση, άρα και την έξοδο στο επόμενο Champions League. Η Αταλάντα θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, αφού ήδη είναι 4η, με τέσσερις πόντους περισσότερους από τη σημερινή της αντίπαλο. Το δεύτερο μεγάλο ματς είναι το Τζένοα - Ρόμα. Οι Γενοβέζοι δεν έχουν τελειώσει ακόμη με την υπόθεση σωτηρία και χρειάζονται μερικούς βαθμούς για να μην έχουν πρόβλημα στο τέλος. Από την άλλη, η Ρόμα "κυνηγάει" την 4η θέση και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ενδεχόμενη γκέλα.
Ενδιαφέρουσα η αγωνιστική στη Ligue 1 Γαλλίας σήμερα. Εννοείται πως το ματς της ημέρας είναι το Λυών - Λιλ. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τη δεύτερη θέση, που σημαίνει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους, χωρίς προκριματικά. Η Λιλ θα είναι απολύτως ικανοποιημένη και με το Χ σήμερα, αφού θα διατηρήσει τους έξι πόντους από τη σημερινή της αντίπαλο. Βεβαίως, η Λυών δεν κοιτάει μόνο προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω, καθώς η Σεντ Ετιέν έχει μόλις τρεις πόντους λιγότερους. Μια Σεντ Ετιέν που παίζει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μονακό. Οι φιλοξενούμενοι ελπίζουν σε γκέλα της Λυών και δική τους νίκη, για να πλησιάσουν την 3η θέση (που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Η Μονακό όμως κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι, αφού έχει μόλις τέσσερις πόντους διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και ο κάθε βαθμός μπορεί να είναι χρησιμότατος.
Στην ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν, σχεδόν όλα τα ματς έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο Χετάφε - Χιρόνα, οι μεν γηπεδούχοι πασχίζουν να κρατήσουν την τέταρτη θέση, άρα και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Οι δε φιλοξενούμενοι είναι στη 17η θέση και έχουν μόνο δύο πόντους περισσότερους από τη Βαγιαδολίδ. Οπότε, θέλουν πόντους για να μην πέσουν. Στο Βαγιαδολίδ - Μπιλμπάο, συμβαίνει κάτι ανάλογο. Από τη μία η Βαγιαδολίδ που θέλει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και από την άλλη η Μπιλμπάο, που θέλει να διατηρήσει την 7η θέση, άρα και τη συμμετοχή στο επόμενο Europa League (προκριματικά). Τέλος, στο Ουέσκα - Βαλένθια, οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι και ήδη υποβιβασμένοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στο κατώπι της Χετάφε, με στόχο την 4η θέση.
Προγνωστικά Κυριακής στο betmasters.gr.