12.5.19

«Ενέδρα» αναρχικών σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας: Ένας τραυματίας

Σοβαρό επεισόδιο, με όλα τα χαρακτηριστικά ενέδρας, σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Όλα ξεκίνησα λίγα λεπτά πριν τις 5 όταν δυο μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν μια ιδιωτική μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα.
Ο οδηγός της μηχανής όταν του έκαναν σήμα οι αστυνομικοί ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.
Ακολούθησε μικρή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, και στην οδό Ζαΐμη οι άγνωστοι, εγκατέλειψαν τη μηχανή και διέφυγαν με τα πόδια, πιθανότατα έχοντας προηγουμένως ειδοποιήσει για την καταδίωξη.
Τότε η μια μοτοσικλέτα της ΔΙ.ΑΣ. παρέμεινε στο σημείο προκειμένου να ελέγξει την παρατημένη μηχανή και η δεύτερη μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να καταδιώξει τους άγνωστους.
Τότε μια ομάδα 20 έως 30 ατόμων βρέθηκε από το...  «πουθενά» μπροστά στους αστυνομικούς, κατάφεραν να ρίξουν τη μηχανή στο έδαφος και να επιτεθούν στους αστυνομικούς με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.
Μετά από λίγα λεπτά οι άγνωστοι έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ένας από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος.
Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες στα Εξάρχεια για τον εντοπισμό των δραστών.
pronews
Να αποδεσμευθούν οι "κανόνες εμπλοκής"  στην αστυνομία.Δεν μπορεί ο κάθε αλήτης να τους επιτίθεται και οι ένοπλοι αστυνομικοί να κάνουν τις...κότες .Juan