8.5.19

Ερχεται μεγάλη έκπληξη για τον Δήμο της Αθήνας!

Δεύτερο, και με άνεση, δίνει τον Κασιδιάρη μέτρηση ξένης πρεσβείας!
Πολιτικό σεισμό προβλέπει στον Δήμο της Αθήνας μυστική δημοσκόπηση πρεσβείας ισχυρής ευρωπαϊκής δύναμης, που αφενός «ψαλιδίζει» κατά 5-8 ποσοστιαίες μονάδες το συντριπτικό προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη, αφετέρου -και αυτό είναι το σημαντικό- «κλειδώνει» στη δεύτερη θέση τον Ηλία Κασιδιάρη, σε πείσμα άλλων «κατά παραγγελία» μετρήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στοιχεία της δημοσκόπησης-σοκ, που έγινε σε ασυνήθιστα μεγάλο (για δημοτική περιφέρεια) δείγμα 2.000 ατόμων από πολυεθνική εταιρία με μεγάλη εμπειρία, έφερε στο φως χθες με αποκλειστικό δημοσίευμα το εξειδικευμένο οικονομικό site Banking News, που διατηρεί προνομιακή πρόσβαση ενημέρωσης σε ξένους επενδυτικούς κύκλους και μεγάλες πρεσβείες.
Ενδιαφέρον
Σύμφωνα με το Βanking News, η μέτρηση για λογαριασμό πρεσβείας ισχυρής ευρωπαϊκής χώρας, η κυβέρνηση της οποίας ενδιαφέρεται διακαώς για τις επιδόσεις των εθνικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές, έγινε με αφορμή τις χαοτικές και εκ πρώτης όψεως ανεξήγητες διαφορές μεταξύ των συστημικών δημοσκοπήσεων για λογαριασμό ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών και των προβλέψεων που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες (συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΠ) για τον Δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με όλα τα σάιτ που προσφέρουν στοιχήματα για τις δημοτικές εκλογές, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής είναι μακράν δεύτερος στις εκλογικές προτιμήσεις, κάτι εντελώς λογικό, αφού στην προηγούμενη αναμέτρηση του 2014 απέσπασε το εντυπωσιακό 16,12%, με τον θεωρούμενο «σκληρό δεξιό» Νικήτα Κακλαμάνη στο 7,5%.
Αυτή τη φορά, που δεν υπάρχει Κακλαμάνης αλλά μόνο ο Γιώργος Βουλγαράκης (o οποίος καταγράφει εξαιρετικά… χαμηλές πτήσεις) από την πλευρά της καθαρόαιμης Δεξιάς, είναι εντελώς αφύσικο να μη βελτιώσει το ποσοστό του ο Κασιδιάρης. Και αυτή την πραγματικότητα φαίνεται πως κατέγραψε η ξένη πρεσβεία, προκαλώντας... ιλίγγους στο επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη, που δεν θέλει με τίποτα τον Κασιδιάρη αντίπαλο στον δεύτερο γύρο.
Οπως ορθά επισημαίνει το Banking News, ο Μπακογιάννης λογικά θα έπρεπε να προτιμά τον ακροδεξιό υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο, γιατί αυτό του εξασφαλίζει με μαθηματική ακρίβεια άνετη εκλογή. Ομως, ο ανιψιός του αρχηγού της Ν.Δ. δεν θέλει με τίποτα τη Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση στον δήμο, γιατί ξέρει ότι θα τον δυσκολέψει εξαιρετικά στη λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα για προγράμματα δράσεων με απευθείας αναθέσεις… Θα προτιμούσε πολύ περισσότερο ως δεύτερο στην κούρσα τον «πολιτισμένο» Παύλο Γερουλάνο, με την ελπίδα ότι θα ασκήσει πολύ πιο soft, εποικοδομητική αντιπολίτευση. 
Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης, που έχει συνηθίσει να κινείται ανενόχλητος στη μιντιακή σκηνή, βλέπει σαν εφιάλτη το ενδεχόμενο ενός ντιμπέιτ με τον Κασιδιάρη, ο οποίος δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. Και ασφαλώς δεν μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια πρόσκληση, αν το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά δεύτερο, με ποσοστά που αγγίζουν το 20%.
Στο επιτελείο του… εν αναμονή δημάρχου ακούγονται κυρίως οι φωνές της μητέρας του Ντόρας, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της υψηλής στρατηγικής χάρη στην εμπειρία της, αλλά και της συζύγου του Σίας Κοσιώνη, που γνωρίζει άριστα τα μυστικά της τηλεόρασης. Και οι δύο τού συνιστούν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Banking News, να αποφύγει πάση θυσία τη «διαβολοβδομάδα» μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου με αντίπαλο τον Κασιδιάρη.
Θα φανεί βεβαίως αν θα τα καταφέρει, καθώς οι προβλέψεις των «μπούκηδων» και η επιστημονική μέτρηση της ευρωπαϊκής πρεσβείας είναι πολύ πιο πειστικές από τις τηλεοπτικές δημοσκοπήσεις των συστημικών εταιριών με τα αφύσικα αποτελέσματα, που συνήθως διαψεύδονται και στην κάλπη…