7.5.19

Β-52 στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή μετά τις απειλές του Ιράν


Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας κατά του Ιράν η Ουάσινγκτον καθώς μαζί με το αεροπλανοφόρο «Abraham lincoln» το οποίο βρίσκεται σε ελληνικά νερά με κατεύθυνση τη Μέση Ανατολή προγραμματίζουν την αποστολή στην περιοχή βομβαρδιστικών Β-52.
Η ειδική πτέρυγα βομβαρδιστικών που πρόκειται να αναπτύξουν στη Μέση Ανατολή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα τέσσερα βομβαρδιστικά, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρησή τους, όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, πιθανότατα θα πρόκειται για αεροσκάφη Β-52. Η δύναμη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει για τη Μέση Ανατολή.
Την Κυριακή, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και μια πτέρυγα βομβαρδιστικών, ως αντίδραση στις «ανησυχητικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις» εκ μέρους του Ιράν αλλά και για να δείξουν ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν με «αμείλικτη δύναμη» σε οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ onalert