6.5.19

Απίστευτη η Δύναμη των Εφέδρων στην Άσκηση «Μακεδονομάχος 19» …Με Πολεμικούς Χορούς άρχισαν την Άσκηση (φωτό)


Μια τεράστια δύναμη  Εφέδρων για τα δεδομένα της Εποχής ,συγκεντρώθηκαν για ένα 3ήμερο στην Ελαφίνα Ημαθίας , όπου ασκήθηκαν και όλα τα αντικείμενα ενός σύγχρονου Στρατού ,αλλά και σε Τακτικές Μάχης ,Περιπόλου Μάχης και Ανταρτοπολέμου !

Οι Έφεδροι Μαχητές για μια ακόμη φορά πριν την τελική Φάση της Ασκήσεως έστησαν  Πολεμικούς Χορούς με Εφέδρους απο την Κρήτη και την Μακεδονία ,όπως το συνηθίσουν τα τελευταία χρόνια
Η Άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2019 της Λέσχης Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ελαφίνα Ημαθίας για 12η χρονιά με απόλυτη επιτυχία.
Ο Στρατηγός Κωστραράκος που ΄παρέστη στην Τελική Φάση της Ασκήσεως Μακεδονομάχος έγραψε στη σελίδα του στο F/B σχετικά «
Πρόκειται για το κορυφαίο ετήσιο γεγονός της εφεδρικής δύναμης της Ελλάδος. Επικεφαλής της Άσκησης και της όλης δραστηριότητος ο Πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Έφεδρος Ταγματάρχης Ιωάννης Σιδηροπουλος.
Ειχα την τιμή να απονείμω το Χρυσό Μετάλλιο στην Ομάδα που πρώτευσε και που προερχόταν απο την Κύπρο. Παρών οπως πάντα ήταν και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Στρατηγός Τραχανατζής.
Είμαστε όλοι υπερήφανοι και ευγνώμονες για τα παιδιά αυτά που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα και μέρες απο τη ζωή τους και τις οικογένειες τους, για να γίνουν καλύτεροι στρατιώτες, για την περίπτωση που η Πατρίδα τους χρειαστεί.
Η εκπαίδευση επιβεβαιώνεται απο τα άριστα αποτελέσματα (2η θέση) που φέρνουν στους διεθνείς αγώνες εφέδρων Cambrian Patrol στη Μ.Βρετανία. Όχι όμως μόνο αυτό.
Η εκπαίδευση, το ηθικό και η δύναμη προσφοράς επιβεβαιώνονται επίσης απο την παρουσία, συμμετοχή και προσφορά των εφέδρων στις φυσικές καταστροφές με κορυφαία την παρουσία και εθελοντική συμμετοχή στην καταστροφή στο Μάτι. Είχα την τιμή να συναντήσω και την ομάδα που διακρίθηκε στη Cambrian Patrol αλλα και τους λεβέντες που βοήθησαν στην τραγωδία στο Μάτι.
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε ολους όσους μετείχαν στην Ασκ. ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ και ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε αυτούς που διακρίθηκαν. Οι προετοιμασίες για την ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2020 άρχισαν ήδη. Μπράβο παιδιά!!
Για την Ιστορία στην Άσκηση Μακεδονομάχος Κατατάχθηκαν και πήρα μέρος