3.4.19

Νέο σοκ από Μόσχα: Επίσημη πρόταση στη Τουρκία να εισέλθει στο πρόγραμμα κατασκευής του υπερμαχητικού Su-57!

Την ίδια στιγμή που η τηλεχειριζόμενη "κυβέρνηση"
(τοις ευρω-κυσί ρήμασι πειθομένη) κάνει "νάζια" και δεν επιτρέπει (ακόμα)  ούτε στη ΝΑΜΚΟ να
κατασκευάσει πάλι τα PONY!!!
Juan

Η Μόσχα, πρότεινε σήμερα για πρώτη φορά δημοσίως στην Αγκυρα να εισέλθει στο πρόγραμμα παραγωγής του υπερμαχητικού 5ης γενιάς Su-57 και να αντικαταστήσει τα F-35 τα οποία διαφαίνεται ότι «κολλάνε» σε ότι αφορά τις παραδόσεις τους, με την παύση ακόμα και του προγράμματος εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων.

O εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Αμυνας Igor Korotçenko, με σχετικές δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι «Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι επέλεξαν να τιμωρήσουν και να εκβιάσουν τη Τουρκία γιατί αγόρασε από τη Ρωσία το κορυφαίο αντιαεροπορικό σύστημα παγκοσμίως το S-400 για να εξασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα. Αλλά για την Ρωσία υπάρχει εναλλακτική λύση: Το Su-57. Νέο μαχητικό 5ης γενιάς πολύ ανώτερο από το F-35 από κάθε άποψη. Καλύτερα όπλα, καλύτερο ραντάρ. Μπροστά του το F-35 είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος. Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ,Ερντογάν, το αποφασίσει η Τουρκία θα λάβει τις βασικές τεχνολογίες και θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής του».
Φυσικά αν συμβεί αυτό, ίσως η απόκτηση των Su-57 από τη Τουρκία να είναι το «ελάχιστο» αποτέλεσμα μιας κοσμοϊστορικής για την περιοχή εξέλιξης: Η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ή η περιθωριοποίησή της, θα είναι πλέον θέμα χρόνου.
To ρωσικό υπερμαχητικό εισάγεται σε υπηρεσία στα τέλη του έτους στην ρωσική Αεροπορία και πλέον έχει ξεκινήσει και αναπτύσσεται η εξαγωγική έκδοσή του, το Su-57E, για χώρες όπως η Τουρκία και η Κίνα με την έγκριση από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων.
pronews