26.4.19

Προετοιμάζουν το έδαφος στην Τουρκία: «Παίρνουμε S-400 & κλείνουμε τις αμερικανικές βάσεις -Τέλος στην ηγεμονία των ΗΠΑ»

"Παίρνουμε τους S-400 και κλείνουμε τις αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία" "φωνάζει" γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος προετοιμάζοντας το έδαφος για ραγδαίες εξελίξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Και αυτός όπως και πολλοί άλλοι στην Τουρκία έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου αντιαμερικανικής υστερίας και υπέρ των αποφάσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν.
"Οι αμερικανικές απειλές και η υπονόμευση της συμμετοχής μας σε κοινά προγράμματα με τις ΗΠΑ αν αγοράσουμε τους ρωσικούς S-400 αποτελούν στην πραγματικότητα μια σημαντική ευκαιρία"λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος Mehmet Ali Güller.
"Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ,Robert Menendez, είπε την Τρίτη ότι η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ των ρωσικών πυραύλων και των 100 μαχητικών stealth F-35 από τις ΗΠΑ.
Αν η Αγκυρα επιλέξει τους S-400 θα οδηγηθεί σε κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους και αυτό θα καταλήξει στην μεταφορά των βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν στην Τουρκία τα F-35 αυτό τελικά θα είναι υπέρ μας.
Αν η Τουρκία παραλάβει τα αμερικανικά αεροσκάφη, η Αεροπορία μας θα εξαρτάται στο 100% από το 85% που είναι τώρα από τις ΗΠΑ" αναφέρει.
"Με την πάροδο του χρόνου θα παράγουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό. Η Κίνα παράγει τα δικά της με χρήση ρωσικής τεχνολογίας και αυτό είναι καλό παράδειγμα για εμάς".
Κανείς δεν πρέπει να φοβάται την συμμαχία με τις ΗΠΑ που τελειώνει.
Η σημερινή συμμαχία δεν είναι πλεονέκτημα για την Τουρκία, είναι ένα εμπόδιο.
Αν η Τουρκία ελευθερωθεί από τις αμερικανικές βάσεις, αυτό θα είναι όφελος για ολόκληρη την περιοχή
Μια καλή αρχή θα είναι με το Κιουρετσίκ, την βάση ραντάρ στην κεντρική Τουρκία που παρέχει ασφάλεια στο Ισραήλ αλλά προκαλεί προβλήματα για εμάς στις σχέσεις με το Ιράν.
Οσο το δυνατόν αμερικανικές βάσεις φύγουν από την Τουρκία τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχουμε με περιφερειακές χώρες" καταλήγει.
Ο Güller, δημοσιογράφος του οποίου το τελευταίο βιβλίο “Το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας” υποστηρίζει ότι η παρακμή των ΗΠΑ,οδηγεί  σε μια νέα δυναμική παγκόσμιας εξουσίας, δήλωσε ότι οι αμερικανικές  απειλές δίνουν ευκαιρίες για την Τουρκία.
H. Akın Ünver ανέφερε στο περιοδικό Foreign Policy για την κατάσταση στην Τουρκία:
“Τα περισσότερα κυβερνητικά ΜΜΕ  υποστηρίζουν την προτίμηση της Τουρκίας για τα μαχητικά αεροσκάφη  νέας γενιάς Su-57 της Ρωσίας, αντί για τα F-35s.
Για παράδειγμα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  δημοσίευσε μια σύγκριση μεταξύ του F-35 και του Su-57 της Ρωσίας για να υποστηρίξει ότι είναι ανώφελες οι απειλές της Ουάσινγκτον σχετικά με τις παραδόσεις των  F-35".
pronews