7.4.19

Αλβανικά ΜΜΕ: «Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια» - Οι ΗΠΑ ξεφόρτωσαν πολεμικό υλικό με κατεύθυνση την... Σερβία (βίντεο)

Περίπλοκη γίνεται η κατάσταση στα Βαλκάνια και συνεπώς κοντά στα ελληνικά σύνορα αφού όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ εξοπλίζουν με βιαστικούς ρυθμούς την Αλβανία προφανώς αναμένοντας κάποιο πολεμικό επεισόδιο με την Σερβία λόγω Κοσόβου.

H Σερβία στηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από την Ρωσία από όπου και παραλαμβάνει μαχητικά Mig-29 ως βοήθεια στην ανασυγκρότηση της σερβικής Αεροπορίας η οποία είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά κατά τον πόλεμο του 1999 όταν το ΝΑΤΟ ισοπέδωσε την χώρα.
 
Τα MiG είναι μεταχειρισμένα.
Προσφάτως η Ρωσία παρέδωσε στην Σερβία έξι MiG-29 και έχει δεσμευτεί για την παροχή και 60 ακόμα θωρακισμένων οχημάτων.
Όπως είναι πλέον γνωστό το Βελιγράδι διαθέτει 14 επιχειρησιακά MiG-29.
«Η Αεροπορία μας δεν έχει υπάρξει τόσο ισχυρή επί δεκαετίες», είπε ο Σέρβος ΥΠΑΜ προ ενός μηνός.
Όμως όπως φαίνεται οι ΗΠΑ δεν έμειναν άπραγες και απέστειλαν και αυτές με την σειρά τους πολεμικό υλικό στην Αλβανία.
«Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια, εκατοντάδες  θωρακισμένα οχήματα φορτώθηκαν το σούρουπο»γράφει η αλβανική ιστοσελίδα «portalikuqezi», επικαλούμενη βίντεο που τράβηξε ένας Αλβανός πολίτης τόσο στο λιμάνι του Δυρραχίου όσο και στην εθνική οδό.
Αναφέρεται ότι έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί έχουν δωρίσει 37 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία, αλλά το περιστατικό αυτό δείχνει ότι  έχουν στείλει και άλλον  στρατιωτικό εξοπλισμό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Εικάζεται ότι έρχεται πόλεμος με τη Σερβία.
Όπως σημειώνεται από το «Βαλκανικό Περισκόπιο» η αλβανική αστυνομία απαγόρευσε τη λήψη βίντεο από τους πολίτες του συγκεκριμένου φορτίου στο λιμάνι του Δυρραχίου συνεπώς κάτι ετοιμάζεται με μεγάλη μυστικότητα.
Η Σερβία είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που έχει απομείνει πιστή σύμμαχος των Ρώσων την στιγμή που όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν στραφεί υπέρ των ΗΠΑ παρά την πλειοψηφική θέληση των ορθόδοξων τουλάχιστον λαών για προσέγγιση με την Μόσχα και όχι με την Ουάσινγκτον.
PRONEWS