30.4.19

Συναγερμός στον Έβρο: Αφγανός μαχητής συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις


Είδηση – «βόμβα» από την περιοχή του Έβρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανός μαχητής συνελήφθη στα σύνορα, με τον ίδιο να παρουσιάζεται ως πρόσφυγας πολέμου.
Ειδικότερα, μέλος της τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης των ISIS αποδείχτηκε ότι ήταν 22χρονος που πέρασε το Μεγάλο Σάββατο ως πρόσφυγας στον Έβρο και εμφανιζόταν ως ταλαιπωρημένος και φοβισμένος.

Η εμπειρία συνοριοφυλάκων οδήγησε στη σύλληψη του μαχητή, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πέρασε στην Ελλάδα μαζί με ομάδα προσφύγων.
,Ο μαχητής «ανήκει» στο Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, του μορφώματος το οποίο δημιούργησαν οι Ταλιμπάν όταν ανέλαβαν την εξουσία τον Σεπτέμβριο του 1996, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε όταν την χώρα κατέλαβε η λεγόμενη «Βόρεια Συμμαχία» με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Πάντως, ο 22χρονος μαζί με την ομάδα προσφύγων που πέρασε τα σύνορα, δήλωσε ότι προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη και ότι αναζητεί ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο λέει ψέματα, αλλά ήταν μέλος ένοπλης ομάδας στο Αφγανιστάν.
Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν φωτογραφίες του υποτιθέμενου πρόσφυγα με όπλα στο πεδίο της μάχης,, ενώ εδώ και μία εβδομάδα έχει απομακρυνθεί από το Φυλάκιο όπου κρατούνταν.
Με πληροφορίες από Newsit / Thrakinea
onalert