4.4.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ 16 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ





Απελευθερώθηκαν από αποθήκη στην Ιωνία Θεσσαλονίκης 16
αλλοδαποί που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους


Για την υπόθεση συνελήφθησαν
τρία μέλη συμμορίας


Οι συλληφθέντες κρατούσαν με την απειλή βίας τους αλλοδαπούς απαιτώντας
χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους


Την απελευθέρωση δεκαέξι (16) αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.



Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 23, 33 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».


Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (03-04-2019) εντοπίστηκε από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας εκ των μελών της συμμορίας, το οποίο νωρίτερα, αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας δώδεκα (12) παράνομους μετανάστες.


Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με τέσσερις (4) ακόμη παράνομους μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο έτερα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει το ρόλο του φύλακα και επιτηρούσαν τους αλλοδαπούς.


Όπως προέκυψε οι παράνομοι μετανάστες αφού εισήλθαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας  από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.