18.3.19

Σοκ για Τουρκία και ΗΠΑ: Η Αίγυπτος αποκτάει ρωσικά Su-35 μέχρι το 2021! - Αλλάζει δραματικά το ισοζύγιο ισχύος

Η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν σύμβαση ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια δεκάδων μαχητικών Su-35 πολλαπλών ρόλων, τα οποία θα αυξήσουν κατακόρυφα την ισχύ της αιγυπτιακής Αεροπορίας.

Η Αίγυπτος δρα σαν περιφερειακή δύναμη και εξετάζοντας μόνο τα δικά της εθνικά συμφέροντα αγοράζει από όλους ότι της λείπει για να τα εξυπηρετήσει.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος ήδη διαθέτει γαλλικά Dassault Rafale​ και αμερικανικά F-16.
Διαθέτει επίσης ρωσικά επιθετικάμ ελικόπτερα Kamov Ka-50 όπως και αμερικανικά AH-64 Apache.
Στις ναυτικές της δυνάμεις διαθέτει φρεγάτες FREMM και ελικοπτεροφόρο Μistral, όπως γίνεται αντιληπτό η Αίγυπτος δημιουργεί επαρκή ισχύ για να προστατέψει τα κοιτάσματά της από... οποιονδήποτε.
Το γεγονός το επιβεβαίωσαν στη ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα “Kommersant” δύο κορυφαίοι επιχειρησιακοί διευθυντές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η σχετική συμφωνία που αφορά στην προσφορά 24 [σύμφωνα με κάποιες πηγές] μαχητικών αεροσκαφών Su-35 που θα κατασκευαστούν στο Komsomolsk-on-Amur Aviation Plant, τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να προβλέπονται για την περίοδο 2020-2021.
Μία από τις πηγές τόνισε, ότι οι δυνατότητες της γραμμής παραγωγής, επιτρέπουν στην εταιρεία να παράγει 20 επιπλέον αεροσκάφη του τύπου την περίοδο 2019-2020 για την κάλυψη των αναγκών της ρωσικής Αεροπορίας.
Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Η δραστηριότητα αυτή συνδέεται άμεσα με πρόεδρο αλ Σίσι, ο οποίος ήρθε στην εξουσία στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος το 2013 και γρήγορα συνειδητοποίησε την πραγματική ανάγκη του στρατού για μαζική ανανέωση του υλικού που χρησιμοποιεί.
Πριν τη συμφωνία με την Αίγυπτο είχαν γίνει γνωστές δύο συμβάσεις για τα Su-35: τον Νοέμβριο του 2015, υπογράφηκε συμφωνία με την Κίνα για την προμήθεια 24 μαχητικών αεροσκαφών Su-35 (ένα συμβόλαιο αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2018), και το 2018, η συμφωνία πώλησης 11 Su-35 με την Ινδονησία. Η σύμβαση εκτιμάται σε 1,1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων περίπου το ήμισυ θα καταβληθεί με παροχή “μη στρατιωτικών” προϊόντων.
pronews