30.3.19

Ελληνικά F-16 σε χαμηλές διελεύσεις πάνω από τα Τίρανα (φωτό, βίντεο)

Μαχητικά της ΠΑ πέταξαν σήμερα  σε χαμηλό ύψος πάνω  από τα Τίρανα. Όχι δεν είναι αυτό που μπορεί να νομίζετε.
Η χαμηλή διέλευση των μαχητικών F-16, ήταν μέρος των εκδηλώσεων για την... 10η επέτειο ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ!
Γι΄ αυτό το λόγο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, βρίσκεται και ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα ελληνικά F-16 πριν κάνουν τη χαμηλή διέλευση θα συμμετάσχουν σε εκπαίδευση για την αντιμετώπιση περιστατικού renegade (πολιτικό αεροσκάφος που έχει χαθεί η επικοινωνία με κίνδυνο αεροπειρατείας) εντός του εναέριου χώρου της Αλβανίας.
Ράμα: Θα φτιάξουμε τη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια
Κατά τη διάρκεια της τελετής της 10ης επετείου της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δήλωσε ότι συμπίπτει με την 20ή επέτειο έναρξης της στενής συνεργασίας στον πόλεμο για την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου.
Επίσης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Αλβανία ετοιμάζεται να κατασκευάσει στην Κουσόβα την πιο σύγχρονη και μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Ο Ράμα δήλωσε ότι μετά από περισσότερα από 100 χρόνια, τα Βαλκάνια απολαμβάνουν μια περίοδο ειρήνης.
«Μια περιοχή που μετά από περισσότερο από 100 χρόνια πολέμου και συνεχών συγκρούσεων χάρη στο ΝΑΤΟ, τα Βαλκάνια σήμερα απολαμβάνουν μια περίοδο ειρήνης, συμφιλίωσης και προσπαθειών αμοιβαίας συνεργασίας στρατιωτικής, οικονομικής και πολιτικής», ανέφερε.
Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου
«Η ένταξη του Μαυροβουνίου και της «Μακεδονίας» ενίσχυσε τη σταθερότητα των Βαλκανίων γεμίζοντας το κενό μετά τις τεκτονικές αλλαγές με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Για να μην επηρεαστούν ποτέ τα Βαλκάνια από τρίτες χώρες, ώστε να διεισδύσουν στην καρδιά της Ευρώπης, είναι σημαντικό το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέρος της Συμμαχίας.
Η Αλβανία πιστεύει ότι η ενσωμάτωση του Κοσσυφοπεδίου είναι μια αναγκαιότητα, όχι μόνο για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια του Ατλαντικού.
Το σύνολο των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ είναι ένα στρατηγικό όραμα και το Κοσσυφοπέδιο θα είναι ένα πρόσθετο κεφάλαιο», δήλωσε ο Ράμα.
Μπορεί η ΠΑ να φυλάει τον εναέριο χώρο της Αλβανίας, αλλά η πληθώρα των αλβανικών ΜΜΕ δίνει έμφαση στα ιταλικά Eurofighter.
 πηγη: pronews