21.3.19

Οι Τούρκοι κτυπούν την Ελλάδα μέσω ΝΑΤΟ: Πριν την τουρκική σημαία στην Σούδα άλλαξαν το όνομα της Κύπρου!

Η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει κι άλλη φορά το ΝΑΤΟ για να προκαλέσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια άσκησης της Συμμαχίας, χρησιμοποιώντας τις συμμαχικές δομές για να περάσει την προπαγάνδα της και για να φαίνεται πως «νομιμοποιούνται» οι επιδιώξεις της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από υψηλόβαθμη πηγή του ΝΑΤΟ όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 πριν από λίγους μήνες η Άγκυρα προχώρησε και σε άλλη πρόκληση με αποτέλεσμα να αντιδράσει η διοίκηση Ναυτικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία είχε αλλοιώσει σε επίσημο χάρτη του ΝΑΤΟ την ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τότε, οι Έλληνες επικεφαλής της συγκεκριμένης άσκησης, που αντιλήφθηκαν αμέσως τι έκαναν οι Τούρκοι, διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους στον MARCOM, τον Σύμβουλο Ναυτικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, ο οποίος παρουσία του νομικού συμβούλου της Συμμαχίας κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία στο γραφείο του διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχθεί καμία εθνική διένεξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια άσκησης.
Μάλιστα, διεμήνυσε στην Τουρκία ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που γίνεται αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς.
Επί της ουσίας όμως το ΝΑΤΟ τι έκανε; «Μοίρασε» το «καρπούζι» στα δύο και εξίσωσε τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο, την Τουρκία με την Ελλάδα δηλαδή.
Οι Τούρκοι εν τέλει προχώρησαν σε αυτή την νέα πρόκληση διότι κατάλαβαν ότι η συμπεριφορά τους είναι ανεκτή αφού το «κατσάδιασμα» για κάθε δική τους ενέργεια απευθύνεται και στην ελληνική πλευρά η οποία απλώς προσπαθεί να αμυνθεί εκ των υστέρων.
Η πηγή από το ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι σίγουρα η Τουρκία θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις αλλά αυτά δεν πτοούν την Άγκυρα. Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ήδη έχει κάνει πολλές έντονες παρεμβάσεις επί του θέματος στους κόλπους του ΝΑΤΟ και πέτυχε χθες να κατέβει η φωρτογραφία που απεικόνιζε Τούρκους SAS-SAT να «απλώνουν» τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας.
Στο ΝΑΤΟ έχουν βρει πώς έγινε η προπαγανδιστική δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας και το τουρκικό χέρι που το έκανε αλλά επί του πρακτέου τι θα κάνουν;
pronews