14.3.19

Μία ανήλικη κοπέλα από τη Σουηδία υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης!

Μία ανήλικη κοπέλα από τη Σουηδία θα διεκδικήσει το Νόμπελ Ειρήνης. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεχώρισε για τη δράση της έναντι της κλιματικής αλλαγής.
Την υποψηφιότητα της Γκρέτα για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (14.3.2019) Νορβηγός βουλευτής.

“Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών”, δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.
“Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη”, πρόσθεσε.
Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια έχει αναχθεί σε σύμβολο της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής καλώντας τους μαθητές σε μια “παγκόσμια σχολική απεργία” κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.
“Είναι προφανώς τιμή και πολύ ευχάριστο που με πρότειναν για ένα τόσο μεγάλο βραβείο”, αντέδρασε η ίδια μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. “Είναι απίστευτο και λίγο περίεργο” πρόσθεσε.

Η Τούνμπεργκ προτάθηκε από τρεις βουλευτές της Σοσιαλιστικής Αριστεράς πριν την τελική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων για το βραβείο που ήταν η 31η Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η υποψηφιότητά της για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, το οποίο θα δοθεί στις 11 Οκτωβρίου, είναι έγκυρη.
pronews