21.3.19

Κιργιστάν: Την στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου με τους τουρίστες κατέγραψε ένας φοιτητής (βίντεο)

Τη στιγμή της πτώσης ελικοπτέρου στο Κιργιστάν κατέγραψε με την κάμερά του ένας φοιτητής που βρισκόταν ανάμεσα στους οχτώ τουρίστες που επέβαιναν στο ρωσικής κατασκευής Mil-Mi 8.

Ο 22χρονος Ντέιβιντ από το Βερολίνο κατέγραψε όλη την πτήση του ελικοπτέρου που κατέληξε πάνω στα βράχια του βουνού Καν Τενγκρί τον Ιούλιο του 2018 όταν ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει.
Αν και κανείς από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο δεν έχασε τη ζωή του, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους και μια 37χρονη από την Πολωνία που παρέλυσε από τη μέση και κάτω.
Μιλώντας στην Daily Mail ο 22χρονος περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε όταν διαπίστωσε ότι ναι μεν είχε επιβιώσει από την πτώση αλλά ο ίδιος είχε «λουστεί» με κηροζίνη και δεν μπορούσε να μετακινηθεί γιατί πάνω του είχε πέσει ένας άλλος τραυματισμένος επιβάτης της πτήσης.
«Με κατέλαβε τρόμος γιατί φοβήθηκα ότι θα καώ ζωντανός. Ο φόβος αυτός, όμως, αντί να με παραλύσει με έκανε να παλεύω ολοένα και πιο πολύ για να γλιτώσω» είπε χαρακτηριστικά.
Στο ελικόπτερο εκτός από τον Ντέιβιντ βρισκόταν ένας 20χρονος φίλος του από τη Γερμανία, τέσσερις Πολωνοί, τρεις Ιάπωνες, το τετραμελές πλήρωμα, ένας ξεναγός και ένας γιατρός.
pronews