19.3.19

Ιερώνυμος προς κυβέρνηση: «Θα συζητήσουμε ό,τι θέλετε πλην του μισθολογικού και μετά τις εκλογές... »

Δηλαδή από το νεο Συνταγμα και 
 όλη αυτή την ιστορία, με την κατάργηση  του άρθρου 3 παρ.1  που ορίζει ότι η επικρατούσα θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, της καθαιρέσεως των Αγίων εικόνων από τις Δημόσιες Υπηρεσίας, το διωγμό της Ορθοδοξίας , την απαγόρευση της προσευχής στα σχολεία και την εγκαθίδρυση του πολυθεϊσμού  και της αθεΐας (στο Σύνταγμα), εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο μισθός σας; Εν τοιαύτη περιπτώσει κακώς θα πληρώνεστε από το κράτος, αφού  δέχεστε αδιαμαρτυρήτως όλα αυτά και συνεπώς δεν θα έχετε σχέση μαζί του.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε για όλα αυτά. H θέση σας δεν είναι πλέον στην Αρχιεπισκοπή , γιατί με τη στάση σας αυτή προσβάλλετε και το σύνολο των Αρχιερέων και Ιερέων και θέτετε τις θυσίες των χιλιάδων κληρικών, που μαρτύρησαν αγωνιζόμενοι για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους και που χωρίς αυτούς η Ελλάς δεν θα ήτο ελεύθερη σήμερα,  εις τον κάλαθον των αχρήστων
Efenpress

 


Κατά τη σημερινή έναρξη συνεδρίασης της Ιεραρχίας , οι ιεράρχες ξεκαθάρισαν στην κυβέρνηση ότι «θα συζητήσουμε ό,τι θέλετε εκτός μισθολογικού», ενώ επισημαίνουν προς την κυβέρνηση και κυρίως προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και δεν τους έδωσε νομοσχέδιο, αλλά μόνο κείμενο διαλόγου χωρίς νομική βαρύτητά.
Με τη σημερινή του ομιλία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουσιαστικά παραπέμπει το θέμα για ...συζήτηση μετά τις εκλογές.
Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του ουσιαστικά αρνείται να γίνει η Εκκλησία και οι κληρικοί τα εξιλαστήρια θύματα και η εργαλειοθήκη στα χέρια οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση προεκλογικών μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων στο πλαίσιο μάλιστα μιας χρονικά παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά ουσιαστικά τη συνέχιση του διαλόγου παραπέμποντας ουσιαστικά το όλο ζήτημα στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.
Ο Αρχιεπίσκοπος ρητά και επανειλημμένα τονίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συναίνεση και την συγκατάθεση των κληρικών, οι οποίοι μάλιστα από τη μία άκρη έως την άλλη της Ελλάδας στήριξαν και στηρίζουν, και μάλιστα τους πιο αδύναμους, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Στην πρόταση του προτάσσονται ρητά η διασφάλιση μισθολογικού καθεστώτος κληρικών και διασφάλιση των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος «φωτογραφίζει» και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και υπαρχηγούς του, ο οποίος μάλιστα ασκούσε όψιμη κριτική την ώρα που ήταν υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών απαξιώνοντας τα συλλαλητήρια, όπως χαρακτηριστικά λένε Ιεράρχες.
pronews