18.3.19

Εξι από τους επτά υποψηφίους δημάρχους της Αθήνας συζήτησαν για το πώς θα κάνουν φιλική την Αθήνα στους μετανάστες!!!

Προσθήκη λεζάντας
Οι έξι από τους επτά υποψηφίους δημάρχους της Αθήνας (προφανώς δεν προσκλήθηκε ο υποψήφιος της Ελληνικής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς διαφωνεί ριζικά με τις απόψεις των λοιπών) συζήτησαν την Κυριακή στο Σεράφειο πολιτιστικό κέντρο για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στη ρατσιστική βία και την ξενοφοβία. (!!!)

Οι Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ), Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝΑΛ), Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) και Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι), κατέθεσαν προτάσεις «για την ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες» ανεξάρτητα του νόμιμου της εισόδου τους στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι "έχουμε αποτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, από τη Σάμο όπου 3,5 χιλιάδες πρόσφυγες μοιράζονται δύο τουαλέτες, μέχρι τα Πατήσια, όπου κάποιοι εκατοντάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο", καθώς και ότι "έχουμε ολόκληρες περιοχές που έχουν βρεθεί στην εγκατάλειψη και ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος". Στη συνέχεια συμπλήρωσε: 
"Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακή διαχείριση. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά: πώς θα φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες στις γειτονιές της Αθήνας, πώς θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης από το πεζοδρόμιο ως το άλσος".
"Για μένα Αθηναίος είναι κάθε άνθρωπος που έχει επιλέξει να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του στην Αθήνα", επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος και πρόσθεσε: "Η ποιότητα μιας πόλης εξαρτάται από το σεβασμό του ανθρώπου και την κοινωνική συνοχή που απορρέει από το σεβασμό αυτό. Για να διαφυλάξεις την κοινωνική συνοχή πρέπει να διαφυλάξεις πέντε δικαιώματα, στην ισότητα, τη συμμετοχή, την πρόοδο, τη δημιουργία και την ασφάλεια".
Ο Νάσος Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι "στο ζήτημα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ακροδεξιάς η δουλειά του δημάρχου δεν τελειώνει στις αρμοδιότητές του. Πρέπει να είναι μπροστά στην πόρτα του σχολείου και να εξασφαλίζει ότι τα προσφυγόπουλα θα μπουν στο σχολείο, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά".
"Δημοκρατία και ισότητα θα έχουμε αν δούμε στο δήμο Αθηναίων δήμαρχο γυναίκα, μετανάστρια, λεσβία, μουσουλμάνα", είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου.
Ο Νίκος Σοφιανός διευκρίνισε ότι "ο δήμος της Αθήνας δεν καθορίζει τη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, τις συνέπειες της οποίας εισπράττει και ο μετανάστης και ο κάτοικος της Αθήνας" και εξέφρασε την αντίθεσή του στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας "που ευθύνεται για τα γκέτο και τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής των προσφύγων", αλλά και για τη λειτουργία του Ελαιώνα που έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα "και δεν γίνεται να μένουν οι άνθρωποι δύο χρόνια σε κοντέινερ".
Ο Γιάννης Τσιρώνης παρατήρησε ότι "οι κοινωνίες που έχουν ξένους έχουν προκόψει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά" και "με την κλιματική αλλαγή θα δεχτούμε 70 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη. Άρα πρέπει να μιλήσουμε για πολιτική".
Σε ερώτηση για την ψήφο των μεταναστών και οι έξι υποψήφιοι συμφώνησαν στην ανάγκη να θεσμοθετηθεί.
"Συνάντησα παιδιά μετανάστες δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μιλούσαν τέλεια ελληνικά. Για πολλά χρόνια ήταν σε ένα κενό. Είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα αλλά το ελληνικό κράτος δεν τους αναγνώριζε, τους θεωρούσε αόρατους. Αυτά τα παιδιά έχουν ελληνική συνείδηση, είναι φορείς ελληνικής παιδείας και πολιτισμού. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε περήφανοι και να τους δώσουμε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ένας Έλληνας πολίτης", επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε επίσης το παράδειγμα του Άμστερνταμ, όπου "μοίρασαν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε όλα τα σχολεία" και συμπλήρωσε ότι "ο δήμος καλείται να δώσει μάχη για την ένταξη σε πολλά επίπεδα, να παρέχει νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες γλωσσομάθειας, να έχει δικό του παρατηρητήριο για να χαρτογραφεί την πραγματικότητα".
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της ασφάλειας. Ο Παύλος Γερουλάνος παρατήρησε ότι "είναι σημαντικό η παραβατικότητα να είναι υπό έλεγχο".
Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι "δεν μπορεί να είναι δημοκρατική μια πόλη που λειτουργεί με το αίσθημα του φόβου" και "ασφάλεια στην Αθήνα σημαίνει να σπάμε την εγκατάλειψη που βλέπουμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Δουλειά του δήμου είναι να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία".
"Αν νομιμοποιείς τη ρατσιστική βία στα αστυνομικά τμήματα, τότε θα τη δεις και στις γειτονιές",σχολίασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου και ανέφερε ότι τα σχέδια "εκκαθάρισης των καταλήψεων αμφισβητούν το κίνημα αλληλεγγύης".
Ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου συντονιστικού κέντρου στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχει ο δήμος Αθηναίων και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Επίσης, τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική και την αναβάθμιση της τελευταίας.
Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τα εγκλήματα μίσους "μια διαχρονική και ανησυχητική σταθερά στο δημόσιο βίο".
Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης "Βάλτους Χ- Ο Μαύρος χάρτης της Αθήνας", που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη. Η έκθεση πήρε παράταση και θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη ΜΚΟ "HumanRights360" και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων (!!!)
__πηγη: pronews____________________
To μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν την Αθήνα "φιλική προς τους παράνομους μετανάστες και αποίκους" και όχι προς τους Αθηναίους! Δηλαδή, πρέπει να φύγουν όλοι οι Έλληνες από την Αθήνα και να παραμείνουν οι παράνομοι ξένοι! Έτσι θα καταπολεμήσουν -λέει- το ...ρατσισμό και τη ξενοφοβία (και την ακροδεξιά που τους τσούζει...) . Αν αυτό αρέσει στους Αθηναίους  ας τους ψηφίσουν, διαφορετικά ας επιλέξουν κάποιον που να έχει πρώτα τους Έλληνες και την Ελλάδα και μετά τους παρείσακτους μουσουλμάνους.
Juan