17.3.19

Ανατροπή στη δολοφονία Ζέμπερη


Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη έρχονται στο φως, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η άτυχη εφοριακός ήταν δυναμική ελεγκτής και είχε αποκαλύψει απάτες και υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», φαίνεται πως ενισχύουν την εκδοχή της οικογένειας πως η Δώρα Ζέμπερη ενδεχομένως να δολοφονήθηκε λόγω κάποιας υπόθεσης που διαχειριζόταν.
Οι υποθέσεις που ερευνούσε
Από το 2015 και μέχρι την ημέρα της δολοφονίας της, η Δώρα Ζέμπερη φέρεται να ερεύνησε 17 σημαντικές υποθέσεις. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, σε τέσσερις από αυτές επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.
Κατά πληροφορίες, μάλιστα, σε βάρος μιας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων ενώ σε άλλη περίπτωση 3,5 εκατομμυρίων. Σε άλλες δύο υποθέσεις της βεβαιώθηκαν πρόστιμα άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.
Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η περαίωση των ελέγχων από τη Δώρα σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η τελευταία «έκλεισε» την ημέρα της δολοφονίας της.
Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στα δικαστήρια. Στο παρελθόν δε είχε παρουσιαστεί ως μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα.
Επρόκειτο δε, να καταθέσει σε ένα δικαστήριο μερικές μόλις ημέρες μετά τον θάνατό της.
Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου, στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.
Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου, το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.
Zougla.gr
________________________
Tο γεγονός όμως, ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την κ. Νικολούλη και τις δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλες τις υποθέσεις, δεν προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ;
Γιατί εμπιστεύεται περισσότερο την κ. Νικολούλη από την ΕΛ.ΑΣ;
Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει θέμα ειδικής διδασκαλίας στους αστυνομικούς, ώστε να αποκτήσουν πάλι την εμπιστοσύνη του κοινού, διασφαλίζοντας το απόρρητο των πληροφοριοδοτών;
Επίσης έχει γίνει αντιληπτό από ακροάσεις των R/T  κέντρων (κυρίως από ασυρμάτους  σταθμευμένων αστυν. μοτοσυκλεττών σε δημόσιους χώρους) να διαβιβάζει το κέντρο την καταγγελία ,αλλά  και το όνομα και το ...κινητό τηλέφωνο του καταγγέλοντος!!! Αυτό είναι τελείως απαράδεκτο και ξεφεύγει και απο τα όρια της νομιμότητος.
Κάποιος θα πρέπει να δώσει σχετικές οδηγίες...

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ