27.3.19

Η Άγκυρα απειλεί να ανοίξει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για 4,8 εκ. μουσουλμάνους από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ

Κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε "κατάσταση ανάγκης" η οποία θα έδινε στην Ελλάδα το δικαίωμα να κλείσει τελείως τα σύνορά της.
 Φ. Ιωάννου
Η Αγκυρα απειλεί να ανοίξει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους 4,8 εκ. μουσουλμάνους από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ. που βρίσκονται στο έδαφός της και να τους στείλει όλους στην Ελλάδα!

Ολα αυτά υπό τον μανδύα της «δίκαιης κατανομής βαρών για το μεταναστευτικό» που ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της μετανάστευσης του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, Αμπντουλάχ Αγιάζ. 
Ο Αγιάζ προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση Ελλάδα, Τουρκία, αλλά και Ευρώπη «θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία νέα προσφυγική κρίση», δηλαδή θα σπρώξουν προς την Ελλάδα, 4,8 εκατ. μουσουλμάνους το 50% του νυν πληθυσμού,από το οποίο το 10% είναι ήδη μουσουλμάνοι! «Η δίκαιη κατανομή των βαρών είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας και τους μετανάστες» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αγιάζ.«Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν 4,8 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 3, 6 εκατ. είναι Σύροι. Επίσης υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 κάτοχοι αδειών παραμονής στην Τουρκία και αναμένεται να φθάσουν το ένα εκατομμύριο στα τέλη του 2019. Δεν αντέχουμε άλλο. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά πρέπει να στείλουμε και στην Ελλάδα πολλούς», ανέφερε.
Διευκρίνισε, ότι δύο εκατομμύρια Σύροι στην Τουρκία είναι σε ηλικία ένταξης στην αγορά εργασίας και δήλωσαν ότι η ένταξή τους στην αγορά εργασίας δεν ήταν εύκολη.
pronews