29.3.19

Χ.Ακάρ: «Η εισβολή του 1974 στην Κύπρο ήταν ένα έπος - Τίποτε δεν θα γίνει χωρίς εμάς»

Έπος!!! Εναντίον ενός σχεδόν άοπλου κράτους που  θα σας έριχνε στη θάλασσα αν δεν υπήρχαν οι "σύμμαχοι" μας που σας διευκόλυναν στην αποβίβαση (όχι απόβαση) και δεν επέτρεψαν στα πολεμικά αεροπλάνα της Ελλάδος να σας διαλύσουν και στα υποβρύχιά μας να σας στείλουν να κάνετε παρέα με τα ψάρια.Ιστορικά κάνετε το σπουδαίο σε σημαντικά μικρότερα κράτη  και πάλι μόνο όταν αυτά ευρίσκονται σε σημαντική αδυναμία.Θρασύδειλοι Mογγόλοι..
Juan
Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ χαρακτηρίζοντας αυτή την φορά ως... έπος την εισβολή στην Κύπρο!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στην Άγκυρα δήλωσε πως «᾽Ένα έπος έχει γραφτεί και το 1974 στην Κύπρο. Απο τους ήρωες μας τους νεκρούς μας και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974 στην Κύπρο. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει την δουλειά».
Ο Ακάρ ανέφερε παράλληλα πως «στην Κύπρο, η Τουρκία, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας, στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων και να υπερασπίζεται να δικαιώματα και τα συμφέροντα της.
Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των θεμάτων στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Όμως, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο! Όλοι πρέπει να γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας».
pronews