1.2.19

Π.Καμμένος: Tweet με Τσίπρα, Ερντογάν και τουρκική Σημαία!

Ο Πάνος Καμμένος έστειλε νέο μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, στο twitter, χρησιμοποιώντας ένα ρεπορτάζ για την συνάντησή του με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τουρκία ανεβάζοντας και μια μεγάλη τουρκική σημαία προφανώς θέλοντας να δείξει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει περισσότερο τα τουρκικά συμφέροντα με την επίσκεψή του αυτή

Σε αυτό το ρεπορτάζ, τονίζονται τα εξής: «Προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα , στην Τουρκία το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) έστειλε μηνύματα και επιχειρεί ταυτόχρονα να καθορίσει και την ατζέντα των συζητήσεων. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Τουρκία στις 5-6  Φεβρουαρίου για συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των συνεχιζόμενων και κλιμακούμενων  τουρκικών προκλήσεων από το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο.
Οι εκδοθείσες NAVTEX των τελευταίων ημερών, στην περιοχή της Κύπρου επιβεβαιώνουν την επιθετικότητα του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της Άγκυρας. Το πανίσχυρο, λοιπόν, ΣΕΑ διαμήνυσε προς Αθήνα και Λευκωσία τα εξής: «Τονίστηκε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα παρακολουθούνται στενά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που πηγάζουν από διεθνείς συμφωνίες».
«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να αποφεύγουν την έκδοση φυγόδικων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η έκδοση τους απαιτείται από το διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες».
Σε ότι αφορά το πρώτο μήνυμα, η αναφορά σε «προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων», είναι σαφές πως εννοεί τη διά της ισχύος και προκλήσεων επιβολή των τουρκικών σχεδιασμών και επιδιώξεων. Αυτό πράττει, άλλωστε, διαχρονικά η Τουρκία, η οποία δημιουργεί δικά της δικαιώματα καταπατώντας αυτά των άλλων. Σημειώνεται συναφώς πως αντιδρώντας η Άγκυρα στην κοινή διακήρυξη του MED7 ( σύνοδος των επτά χωρών του Νότου, που φιλοξενήθηκε στη Λευκωσία),  επανέλαβε- σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ- πως «η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητά της να πάρει τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τ/κ».
Στο δεύτερο σημείο, γίνεται έμμεση αναφορά  στο θέμα των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και η Άγκυρα επιμένει να ζητεί από την Αθήνα να τους παραδώσει. Σε αυτό το κλίμα θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη του στην Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Και κατά πάσα πιθανότητα οι προκλήσεις θα συνεχιστούν και κατά την παρουσία Τσίπρα εκεί, καθώς αυτό κάνει πάντα το καθεστώς Ερντογάν. Δεν σέβεται ποτέ τους συνομιλητές του. Υπενθυμίζεται πως πριν την τελευταία επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ανοίξει το θέμα της αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης.
Και όπως είναι γνωστό η επίσκεψη εκείνη εξουδετερώθηκε πριν την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα λόγω της στάσης και συμπεριφοράς του.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία δεν το θεωρεί προτεραιότητα. Προτεραιότητα είναι η υφαρπαγή του φυσικού πλούτου της Κύπρου. Είναι πρόδηλο πως μία επίσκεψη, εάν δεν είναι τουριστικού χαρακτήρα, εθιμοτυπική, πρέπει να διασφαλίζει έστω και το ελάχιστον αποτέλεσμα. Αυτό, υπό τα σημερινά δεδομένα, δεν φαίνεται να διασφαλίζεται και τούτο το γνωρίζουν στην Αθήνα και  το επιδιώκουν στην Άγκυρα».
 pronews
Δεν έχει καμία δουλειά στην Άγκυρα. Να καθίσει στα "αυγά" του. Δεν θέλουμε και άλλες"Πρέσπες". Φυσιολογικά, αν συνεχίσει έτσι ίσως   στην επιστροφή του, βρεί άλλο πρωθυπουργό στη θέση του!
Juan