7.2.19

Liberation: Ο Ερντογάν επικήρυξε τους «8», νομίζει ότι είναι σε... γουέστερν


Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΕΧΜΕΤ ΣΙΡΙΝ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ


Σφοδρά πυρά κατά του Ταγίπ Ερντογάν για την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα εξαπολύουν με άρθρο τους στη Liberation ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και ο διευθυντής της ελληνογαλλικής ορχήστρας Διονύσιος Ντερβί-Μπουρνιά.
«Πρόκειται για πραξικοπηματίες, όπως υπόστηρίζει εδώ και τρία χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν;

“Οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν κανένα αξιόπιστο στοιχείο”, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα μετά από μια δικαστική οδύσσεια στο τέλος της οποίας οι αξιωματικοί όχι μόνον απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία αλλά τους χορηγήθηκε και πολιτικό άσυλο λόγω των κινδύνων για τη ζωή τους από μια έκδοση».

Ο πρώην οικολόγος ευρωβουλευτής και πρωταγωνιστής του Μάη του '68 και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Orchestre Franco-Grec υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τη δριμεία φραστική επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφο του France 2, που «τόλμησε» να τον ρωτήσει για τις καταγγελλόμενες σχέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με την ισλαμική τρομοκρατία.
«Μια τέτοια φραστική βία δεν προκάλεσε κατάπληξη αφού είναι γνωστή η απαξίωση του Τούρκου προέδρου για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Να εκπλαγεί λοιπόν κανείς τώρα που η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επικήρυξε τους αξιωματικούς λίγο πριν ο Τσίπρας φθάσει στην Άγκυρα; Κι έτσι τώρα, όπως σ’ ένα κακοστημένο γουέστερν, οι αξιωματικοί βρίσκονται στο έλεος του πρώτου τυχόντα που θα αποφασίσει να γίνει κυνηγός κεφαλών.»

infognomonpolitics