27.2.19

Kλιμάκωση: Το Πακιστάν έκλεισε τον εναέριο χώρο του «μέχρι νεωτέρας» - Το Νέο Δελχί ισχυρίζεται ότι κατέρριψε F-16

Kλιμακώνεται η κρίση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν καθώς το Καράτσι αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο του «μέχρι νεοτέρας», ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκλεισε επισήμως τον εναέριο χώρο μέχρι νεοτέρας», ανέφερε σε ανάρτησή της η CAA στο Twitter. 
Εκπρόσωπος του πακιστανικού Στρατού διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «εξαιτίας των συνθηκών» που έχουν δημιουργηθεί μετά την κλιμάκωση της έντασης στη σχέση Πακιστάν-Ινδίας.
Νωρίτερα το Πακιστάν εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο ινδικό Κασμίρ και σε χωριστό περιστατικό κατέρριψε δύο ινδικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον πακιστανικό εναέριο χώρο όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr
Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα πακιστανικό αεροσκάφος στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, όμως στη διάρκεια της επιχείρησης αναχαίτισής του καταρρίφθηκε από το Πακιστάν ένα ινδικό αεροσκάφος.
«Στρατιώτες στο έδαφος είδαν το πακιστανικό αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό στην πακιστανική πλευρά. Σε αυτή την επιχείρηση δυστυχώς χάσαμε ένα Mig-21. Ο πιλότος χάθηκε στη μάχη. Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι τον κρατά. Ελέγχουμε τις πληροφορίες», δήλωσε ο Ραβίς Κουμάρ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.
Προς το παρόν το Πακιστάν δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πακιστανικός Στρατός είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά τζετ και ότι έχει πιάσει αιχμαλώτους τους δύο πιλότους.
pronews