22.2.19

Τελεσίγραφο των Ελλήνων της Αμερικής: «Αν βρεθούν στην παρέλαση πολιτικοί που ψήφισαν τις "Πρέσπες" θα γίνουν επεισόδια»

Για πρώτη φορά δεν θα σταλούν προσκλήσεις σε πολιτικούς αρχηγούς και σε υπουργούς της κυβέρνησης για την φετινή παρέλαση στη Νέα Υόρκη, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος των Ελληνικών Σωματείων, ο οποίος προειδοποίησε πως «η ομογένεια βράζει και αν βρεθούν στην παρέλαση πολιτικοί θα γίνουν επεισόδια»

Η παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από τον Τουρκικό ζυγό διοργανώνεται εδώ και 81 χρόνια από τα Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης και πραγματοποιείται στην 5η λεωφόρο με επικεφαλής τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.
Καμία πρόσκληση σε πολιτικό πρόσωπο για την φετινή παρέλαση στη Νέα Υόρκη δε θα στείλουν οι διοργανωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η παρέλαση για την εθνική επέτειο θα γίνει φέτος στις 14 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που δεν θα σταλούν προσκλήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και σε υπουργούς της κυβέρνησης.
«Ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως έκανα την πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή» λέει ο κ. Γαλάτουλας προσθέτοντας:
«Σύντομα θα ανακοινώσουμε πιο σκληρά μέτρα γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα και η συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν τους θέλουμε στην παρέλαση ο κόσμος έχει επαναστατήσει και θα αντιδράσει .
Έτσι επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».
Οπως είχε αναφέρει το pronews.gr, η φετινή Παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με συνθήματα και για τα εθνικά θέματα της Μακεδονίας, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των Τελεταρχών και σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για επιλογές που θα κάνουν πάταγο.
Την απόφαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, επικροτεί και η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσκληση θα σταλεί μόνο σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που συμμετείχαν στις αντιδράσεις για να μην περάσει η Συμφωνία. Ειδικότερα, το παρών θα δώσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ως Πρόεδρος των Δημάρχων της Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Βόρεια Ελλάδα και ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ως Αντιπρόεδρος των Δημάρχων της Ευρώπης.
pronews